Cum pot obține 10.000 euro tinerii întreprinzători, debutanți în afaceri

319
Și în 2013, Guvernul României, prin intermediul Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-uri va derula Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzători tineri. Ghidul programului a fost deja publicat pe site-ul www.aippimm.ro, unde poate fi și consultat, iar anunțul privind demararea programului va fi afișat pe aceeași pagină web, cu cinci zile înaintea lansării.

Bugetul alocat pentru anul 2013 este de 25.000.000 lei și va fi distribuit SRL-D-urilor nou înființate de către tineri întreprinzători, până în 35 de ani, care înființează pentru prima dată o societate comercială.

Ajutorul nerambursabil primit de la stat este de maximum 10.000 de euro și reprezintă 50% din valoarea investiției. Așadar, dacă ai un plan de afaceri de 20.000 euro, 10.000 îi primești de la bugetul de stat ca ajutor nerambursabil, iar restul de 10.000 euro, contribuția proprie, poate proveni din economiile tale sau poți accesa un credit bancar oferit de unitatea bancară agreată pentru implementarea acestui program.

Foarte important, înființarea SRL-D-ului este gratuită, fiind scutită de taxe la Registrul Comerțului. Etapa a doua este planul de afaceri. Acesta trebuie completat în conformitate cu cerințele prevăzute de Ghidul Solicitantului. Poți apela și la o firmă de consultanță, această cheltuială fiind una deductibilă, fiind, de altfel, singura admisă a fi efectuată anterior semnării contractului de finanțare. "Firma de consultanță îți va asigura suportul logistic și va întreprinde în numele tău toate demersurile necesare înscrierii în program și, ulterior, asistență în implementarea programului. Dacă te încadrezi ca vârstă în categoria potențialilor beneficiari și ai schițată deja în minte o idee de afaceri poți începe prin a-ți creiona planul de afaceri și calendarul viitoarelor acțiuni", au explicat reprezentanții Bewater, care au sediul pe Str. Poporului, nr. 101. Aceștia pot fi contactați prin e-mail, la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0735.335.846.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5219 secunde