Cum să gestionezi eficient împrumuturile şi datoriile

126
Cum să gestionezi eficient împrumuturile şi datoriile - imprumuturi-1605078870.jpg

Articole recomandate



Datoriile nu sunt de dorit şi împrumuturile te pot ajuta sau pot fi devastatoare, în funcţie de modul în care le gestionezi. Asigură-te întotdeauna că obţii cele mai bune beneficii din banii împrumutaţi. Mai jos îţi oferim câteva sfaturi cu privire la modul de gestionare a datoriilor şi a creditelor.
Împrumută bani doar pentru necesităţi


Când aplici pentru un credit rapid din alte motive care nu sunt urgente, ar trebui să foloseşti banii pentru a cumpăra un activ care îşi creşte valoarea în timp şi care are potenţialul de a-ţi aduce profit - acest tip de împrumut rapid se numeşte datorie bună.


Împrumută doar atât cât ai nevoie



Dacă ai nevoie de o anumită sumă de bani pentru a porni o afacere, pentru a cumpăra o maşină sau pentru a achita o datorie, împrumută doar suma respectivă, chiar dacă eşti eligibil pentru un împrumut cu o sumă mai mare. Cu cât este mai mare suma pe care o împrumuţi, cu atât există mai multe taxe pe care trebuie să le plăteşti. Dacă plăţile lunare sunt mai mari, atunci şi dobânda creşte.


Stabileşte care este suma pe care îţi permiţi să o plăteşti



Verifică-ţi bugetul şi află cât îţi poţi permite să plăteşti în fiecare lună. Nu ar trebui să presupui că vei avea mai mulţi bani în viitor şi ar trebui să faci calculul în funcţie de venitul curent. Dacă aplici pentru un credit pe care nu-ţi permiţi să-l rambursezi, vei fi copleşit de datorii.


Alege furnizorul de credit potrivit



Băncile şi majoritatea instituţiilor financiare pot oferi cu siguranţă rate mai mici, în funcţie de suma pe care o împrumuţi şi de termenul de rambursare. Şi când vine vorba de împrumutarea banilor, obţinerea celei mai mici rate a dobânzii ar trebui să fie prioritatea ta. Pe https://banksecrets.dk/ poţi găsi o listă cu creditori de încredere, fiind astfel foarte uşor să compari dobânzile, numărul de rate şi suma pe care o poţi obţine.


Monitorizează fluxul de numerar, în special cheltuielile



După obţinerea banilor, urmărirea cheltuielilor tale ar trebui să fie acum prioritatea ta. Asigură-te că nu foloseşti banii împrumutaţi pentru achiziţii inutile sau neplanificate. De asemenea, asigură-te că plăteşti ratele întotdeauna la timp, pentru a evita taxele suplimentare. Poţi folosi aplicaţii care te ajută să gestionezi banii sau poţi automatiza plăţile pentru a te asigura că nu depăşeşti termenul limită de achitare a ratei lunare.


Este destul de dificil în ziua de astăzi să nu apelezi la un împrumut, din diverse motive. Creditele rapide pot fi extrem de utile şi te pot ajuta să ieşi din impasul financiar şi, dacă sunt gestionate cu grijă, acestea pot fi cea mai bună soluţie, în special pentru urgenţe medicale sau acoperirea datoriilor care îţi creează probleme financiare. În plus, creditele rapide sunt mai uşor de obţinut, necesită mai puţine documente şi tot procesul se desfăşoară online. De obicei, instituţiile financiare nebancare acordă un împrumut în termen de 24-48 de ore iar banii intră direct în contul curent menţionat în cererea de împrumut. După obţinerea creditului, tot ce trebuie să faci este să te asiguri că foloseşti banii exact pentru ceea ce ai nevoie şi plăteşti la timp ratele pentru a evita taxele de penalizare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 11 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Miercuri, 11 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Prețul aurului a crescut cu 0,34%
Pagina a fost generata in 0.897 secunde