De ce-l acuză procurorii DNA pe președintele ASF

112
De ce-l acuză procurorii DNA pe președintele ASF - danradurusanusursarnewsro-1392983043.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au extins urmărirea  penală și față de Radu Dan Rușanu, președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la abuz în serviciu;


Din ordonanța de extindere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii rezonabile potrivit cărora în perioada mai - iunie 2013, inculpații Ilie Carabulea, Marian Mîrzac, Radu Mustățea, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracțional organizat în vederea săvârșirii de infracțiuni legate de protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica SA.


Potrivit procurorilor, există date și indicii rezonabile potrivit cărora,  în cursul lunii decembrie 2013, Radu Dan Rușanu ar fi exercitat presiuni, în calitate de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, asupra mai multor societăți de asigurări, urmărind și reușind impunerea lui Radu Mustățea la conducerea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR), asociație profesională formată din toate societățile de asigurări din România, autorizate să practice asigurări de răspundere civilă auto obligatorii și mandatate să elibereze documente de asigurare de răspunde civilă auto Carte verde.  


De asemenea, spun procurorii DNA, cunoscând că Marian Mîrzac proteja interesele financiare ale S.C. CARPATICA ASIG S.A., Radu Dan Rușanu ar fi întreprins demersuri în vederea înlăturării, din cadrul Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară a lui Daniel George Tudor, care deținea funcția de vicepreședinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor și în vederea înlocuirii acestuia cu Marian Mîrzac. În felul acesta președintele ASF a acceptat implicit  protejarea frauduloasă a intereselor S.C. CARPATICA ASIG S.A., spun procurorii DNA. 


În acest context , Radu Dan Rușanu ar fi efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență de către Guvernul României, care să dea caracter normativ și obligatoriu intereselor sale personale și de grup, mai spun procurorii DNA. Astfel, acesta a întocmit, în fapt, proiectul ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 93/2013,  privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară, precum și pentru modificarea Legii nr. 136/1995, privind asigurările și reasigurările în România și a avizat, în calitate de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, proiectul de lege, care a fost ulterior adoptat în ședința de guvern din 16.10.2013 și publicat în Monitorul Oficial al României în 18.10.2013.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5167 secunde