Destinațiile de vacanță după care se dau în vânt constănțenii

209
1
Destinațiile de vacanță după care se dau în vânt constănțenii - constantenivacanta-1368809121.jpg
Constănțenii care își permit anul acesta să plece în vacanță preferă în special Grecia și Bulgaria, însă foarte interesant este faptul

că tot mai mulți dintre cei care rămân în țară aleg Delta Dunării și stațiunile balneare. "Dacă ne gândim la ceea ce preferă în mod deosebit, atunci principala destinație este Grecia, urmată de Bulgaria - deși suntem foarte aproape, în continuare preferă destul de mulți constănțeni să plece pe litoralul bulgăresc - Spania, Croația. Grecia și Bulgaria se vând foarte, foarte bine. Foarte interesant în ultima perioadă: pe România au crescut vânzările pe Deltă și pe zona balneo. De altfel, pe zona balneo s-au întâmplat multe lucruri bune în ultimii ani. În toate stațiunile sunt foarte multe hoteluri renovate sau nou construite, cu servicii foarte, foarte bune", a precizat Aurelian Marin, manager general al agenției Paradis Vacanțe de Vis și totodată președintele ANAT Sud - Est, prezent la deschiderea de ieri a Târgului de Turism "Vacanța" Constanța 2013 de la Maritimo Shopping Center. Făcând referire strict la Delta Dunării, agenția Paradis Vacanțe de Vis are în ofertă propuneri destul de interesante. De exemplu, noaptea de cazare la o pensiune de trei stele de pe malul lacului Razim costă vara aceasta 70 - 80 de lei, în funcție de perioadă, iar în ceea ce privește muntele, cazarea într-o cameră dublă pornește de undeva de la 70 de lei de persoană, pe noapte, la un hotel de patru stele din Bușteni, însă poate depăși și câteva sute de lei, în funcție de stațiunea aleasă și de facilitățile oferite. Și pentru Grecia găsim oferte mai mult decât tentante: "Dacă vorbim de Grecia, de exemplu, avem variante care încep de la 70 de euro de persoană, pentru o săptămână, care include cazare și transport, în zona Paralia, dar vorbim în general de pachete cu tarife medii undeva în jurul a 250 - 300 de euro de persoană", a precizat Aurelian Marin.

Mai multe vacanțe cumpărate

Numărul constănțenilor, al româ-nilor, în general, care pleacă în vacanțe în țară sau străinătate este în continuă creștere, după câțiva ani de "acalmie". "Anul trecut a fost un sezon bun pentru turism și în continuare se prefigurează un sezon bun. Anul acesta vânzările pe Early Booking, încheiate la modul general pe majoritatea produselor și serviciilor la 31 martie, au fost foarte mari, ceea ce arată că din ce în ce mai mulți vor să-și programeze vacanța din timp, pe mai multe considerente: unul - vor să plătească mai puțin, și sunt situații în care pe Early Booking ajung reducerile și la 40 sau 50%, doi - foarte important, dacă nu-și fac rezervări din timp, nu mai găsesc locuri în perioada pe care o doresc", a precizat președintele ANAT Sud - Est. Potrivit acestuia, și cererea din acest an pentru litoralul românesc este una foarte serioasă, așadar se prefigurează că numărul turiștilor va crește cu 15, chiar 25%.

Comentează știrea

Geanina
18 mai 2013
vacante

As fi crezutl ca oamenii din Ct o sa prefere ceva munte, un city break...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3326 secunde