Digitalizarea sistemului bancar. Oportunități, riscuri, progrese

107
Digitalizarea sistemului bancar. Oportunități, riscuri, progrese - digitalizareasistemuluibancar-1647791791.jpg
În ciclul „Colocviile juridice ale Băncii Naționale a României”, va avea loc în Timișoara, pe data de 25 martie 2022, conferința de drept bancar cu tema „Digitalizarea sistemului bancar. Oportunități, riscuri, progrese”.

La conferință sunt invitați să participe, în calitate de intervenienți, profesori de la facultăți de drept și economie, precum și reputați specialiști care își desfășoară activitatea în Banca Națională a României, instituții de credit și societăți de avocatură.

Conferința își propune să abordeze problematica actuală și complexă a impactului noilor tehnologii asupra activității bancare. Premisa de la care pornește dezbaterea este că sistemele bancare traversează o fază a transformărilor structurale sub influența avansului tehnologic. Digitalizarea produselor și a operațiunilor bancare presupune nu doar adaptarea activității bancare tradiționale la mediul online, ci și – într-o nouă etapă de dezvoltare a banking-ului – utilizarea de platforme și procese automatizate, inclusiv cu contribuția inteligenței artificiale. Scopul acestor transformări este atingerea unor standarde tot mai înalte de eficiență, sub aspectul securității, al costurilor și al flexibilității. Întreaga industrie bancară se găsește, așadar, în fața unor provocări privind optimizarea și diversificarea activităților desfășurate. O evaluare critică din perspectivă juridică a oportunităților, riscurilor și progreselor înregistrate pune față în față teoreticieni și practicieni ai domeniului, în încercarea de a face o radiografie acurată și o prognoză realistă.


Pagina a fost generata in 0.2291 secunde