Ministrul Alexandru Rafila va fi prezent la Conferinţa comună a miniştrilor de externe şi cei ai sănătăţii din UE

147
Ministrul Alexandru Rafila va fi prezent la Conferinţa comună a miniştrilor de externe şi cei ai sănătăţii din UE - rafila-1644381599.jpg
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, participă miercuri şi joi la Conferinţa comună a miniştrilor de externe şi cei ai sănătăţii din UE privind sănătatea globală şi la Reuniunea Consiliului ministerial informal de sănătate, care vor avea loc la Lyon şi Grenoble. Potrivit Ministerului Sănătăţii, cele două evenimente sunt organizate sub auspiciile Preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene (PRES FR).

"Oficialii din statele membre vor avea oportunitatea de a discuta despre acţiunile derulate de Uniunea Europeană în sprijinul statelor în dezvoltare pentru favorizarea accesului echitabil la medicamente în contextul COVID-19, dar şi pentru consolidarea sistemelor sanitare naţionale", arată Agerpres. Pe agenda de lucru a Reuniunii Consiliului ministerial informal de sănătate se vor aborda subiectele actuale privind modul de intervenţie şi rezilienţă a sistemelor de sănătate publică în cazul crizelor de sănătate şi dezvoltarea în comun a politicilor de creare a unei "Uniuni a Sănătăţii". 

Pagina a fost generata in 0.5047 secunde