Două grinzi ale podului de la Porțile de Fier s-au fisurat

1237
Două grinzi ale podului de la Porțile de Fier s-au fisurat - portidefier-1317136898.jpg
Directorul sucursalei Hidroelectrica Porțile de Fier, Teodor Pavelescu, a declarat astăzi, în cadrul unei ședințe la Prefectura Mehedinți, că două grinzi de susținere ale podului de peste Dunăre de la Porțile de Fier s-au fisurat din cauza traficului greu. Teodor Pavelescu a explicat că aglomerația din vamă duce la blocarea pe pod a autovehiculelor de mare tonaj.
"Vreau să trag un semnal de alarmă în ceea ce privește podul peste Dunăre care este foarte solicitat. Doresc să i se acorde o atenție deosebită, construcția aparținând Administrației Naționale a Drumurilor. S-au constatat două fisuri pe două dintre grinzile podului de la plecarea din vamă, la intrarea pe pod. Această construcție nu mai este expertizată și am mai ridicat de multe ori aceeași problemă și nu s-a făcut nimic și mi-e teamă să nu avem vreo surpriză, pentru că, în momentul de față, podul stă toată noaptea încărcat de tiruri care nu trec prin vamă, ci rămân acolo încărcate", a spus Teodor Pavelescu.
Prefectul județului Mehedinți, Ion Mâțu, a precizat că va solicita o expertiză tehnică.
"Trebuie să analizăm din punct de vedere tehnic această situație. Voi solicita ca o echipă de specialiști să realizeze o expertiză și să propună măsurile pe care trebuie să le luăm astfel încât să oprim deteriorarea podului și să preîntâmpinăm orice pericol care ar putea apărea" a declarat prefectul Ion Mâțu.
Potrivit IJPF Mehedinți, traficul prin Vama Porțile de Fier I a crescut anul acesta cu 30 la sută față de 2010. În primele opt luni, prin Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I au trecut 312.397 de autovehicule cu 954.841 de persoane, informează Realitatea.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 15 Septembrie 2011
Stire din Social : Dunărea continuă să scadă
Pagina a fost generata in 0.6311 secunde