Concurs Dumitru Costin rămâne în funcție, dar BNS se restructurează

231
Dumitru Costin rămâne în funcție, dar BNS se restructurează - ab09f628ab84a30eeca14e4e69b268a5.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Național al Blocului Național Sindical le-a acordat un vot de încredere președintelui Dumitru Costin și membrilor biroului executiv. Dumitru Costin și-a reluat mandatul de președinte al BNS, care se va încheia la congresul confederației, din toamna anului 2011.
Consiliul a analizat activitatea confederației în ultimele șase luni și rezultatele acțiunilor organizate. În baza unui program propus de membrii biroului executiv, delegații au hotărât schimbarea din temelii a modului în care funcționează confederația. Noua strategie va spori eficiența activității organizației și va reprezenta mai bine interesele celor peste 400.000 de membri de sindicat, apreciază consiliul.
Programul cuprinde șase obiective principale: consolidarea organizației; recrutarea de noi membri; îmbună-tățirea comunicării între confederație, federații și filiale județene, precum și trecerea la un sistem de comunicare directă cu membrii de sindicat; întărirea identității confederației; diversificarea serviciilor oferite membrilor;  schimbări la nivelul organizării acțiunilor de protest.
În paralel, BNS își va axa activitatea pe termen scurt, până la finalul acestui an, pe politicile de salarizare în sectorul bugetar și în mediul economic, pe acordarea de asistență juridică membrilor BNS afectați de măsurile aberante de reducere a salariilor și, nu în ultimul rând, pe identificarea unor mecanisme de stăvilire a creșterilor nejustificate de prețuri.
S-a hotărât ca BNS să identifice, semestrial, câte un județ pe care să își concentreze cu prioritate acțiunile. În următoarele șase luni, va acorda o atenție sporită județului Hunedoara, o zonă pe care sindicaliștii BNS o consideră de "risc maxim" din punct de vedere economic și social, având în vedere faptul că guvernul și autoritățile locale nu au făcut nimic pentru restructurarea adecvată a sectorului extractiv, a sectorului minier și a celui energetic.
Sindicatele afiliate la BNS din sectoarele menționate au decis să treacă la organizarea de acțiuni de protest în Hunedoara, iar organizațiile sindicale din celelalte ramuri econo-mice vor fi mobilizate pentru acțiuni de solidaritate la nivelul întregii țări. BNS va înainta guvernului și autori-tăților locale propriul plan de propuneri și soluții de redresare economică pentru această zonă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7061 secunde