Românii au o educație financiară redusă. Dar cine trebuie să-i instruiască?

231

Articole de la același autor

Potrivit unei cercetări realizate la solicitarea Băncii Mondiale, românii au un nivel de educație financiară redus. Pe o scară de la 0 la 100, ei au înregistrat doar 31 de puncte.
Autorii studiului susțin că, în climatul economic din ziua de astăzi, este util ca persoanele fizice să fie responsa-bile pentru problemele lor financiare, să-și gestioneze banii, să planifice din timp, să aleagă produse financiare și să fie continuu informate în legătură cu chestiunile de natură financiară.
Datele despre țara noastră arată că cea mai mare parte a populației se zbate să facă față angajamentelor financiare în care a intrat și că folosește prea puțin serviciile financiare pe care le are la dispoziție. Aproximativ jumătate dintre români economisesc bani din salariul lunar. Cea mai mare parte dintre cei ce fac economii le fac pentru zile negre și prea puțin economisesc pentru pensie. Cea mai mare parte a economiilor este păstrată acasă, în bani gheață.
Cam 14% din populație nu cunoaște nimic și nici nu este interesată să participe pe piețele de servicii financiare. Alți 41% știu prea puțin despre problemele de ordin financiar și au foarte puțină încredere sau puține cunoștințe în legătură cu instituțiile financiare.
Până în prezent, doar presa a fost preocupată de informarea și educația financiară a populației, realizând acest lucru pe propria cheltuială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.7452 secunde