Educaţie financiară pentru elevi şi profesori

142
Educaţie financiară pentru elevi şi profesori - educatiefinanciara2-1637264186.jpg

Articole de la același autor

Peste 38.000 de elevi de școală primară și liceu și 1.400 de profesori din peste 680 de școli și licee din toată țara participă în acest an școlar la activități de educație financiară în cadrul programului derulat de Junior Achievement (JA) România cu susținerea Raiffeisen Bank.

„Scopul programului este de a forma abilități și comportamente responsabile necesare gestionării banilor prin economisire, investiții sau utilizarea instrumentelor financiare, iar activitățile propuse în cadrul acestuia au la bază abordarea learning by doing, în care primează exemplele, studiile de caz și exercițiile de lucru în echipă, pentru argumentare și luarea deciziilor”, precizează reprezentanţii Junior Achievement România.

Activitățile sunt derulate în colaborare cu voluntari ai băncii partenere și au la bază un kit educațional gratuit, adaptat învățării hibride – la școală și online –, care include materiale tipărite și resurse digitale interactive disponibile pe platforma de e-learning JA Inspire.

De asemenea, în acest an, programul se extinde cu o nouă componentă, adresată profesorilor, pentru formarea și certificarea competențelor financiare și antreprenoriale. Programul de formare oferă profesorilor participanți posibilitatea dezvoltării și exersării de competențe pentru utilizarea instrumentelor de planificare financiară personală și a unei afaceri. Programul de formare este acreditat de Ministerul Educației și Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4523 secunde