Efectele neasumării riscului atunci când îți dorești să ai parte de bunăstare financiară

145
Efectele neasumării riscului atunci când îți dorești să ai parte de bunăstare financiară - efecteleneasumriirisculuiatuncic-1526284989.jpg

Articole recomandate

Banii ne sunt necesari pentru a ne asigura susținerea unui anumit nivel de confort în viață și pentru a ne oferi acces la îndeplinirea acelor dorințe pe care fiecare dintre noi, oamenii, le avem. Unele persoane câștigă la un nivel care nu le permită să aibă prea mari așteptări de la viață, în timp ce altele știu cum să beneficieze de toate ofertele (alle tilbud), astfel încât, la final, situația lor financiară să fie una și mai bună.

Cum se poate să iei decizia corectă pentru a-ți minimiza gradul de risc implicat și să ai parte de succesul financiar dorit prea puțini pot explica, dat fiind faptul că astfel de acțiuni sunt de natură individuală, ceea ce presupune că fiecare dintre noi poate reacționa într-un mod diferit într-un context dat. De aceea, decât să-ți asumi riscul de a nu risca și de a regreta mai târziu, spunându-ți că îți este teamă, mai degrabă învinge-ți frica și asumă-ți riscurile, fiindcă nici nu știi cât de ușor se poate atinge prosperitatea financiară atunci când ai încredere în alegerile tale!

De ce îi este atât de greu omului să-și "părăsească" zona de confort?

Cu toate că ne dorim să avem mai mult, atunci când este vorba să acționăm în această direcție ne lovim de propria noastră incertitudine și de acea zona de confort, care, de cele mai multe ori, ne limitează câmpul de acțiune și raza succesului. Nevoia de siguranță, care este una dintre principalele nevoi fundamentale ale omului, "paralizează" dorința de a face primul pas către asumarea oricărei forme de risc, caz în care, mai târziu, intervine regretul, care este o prima formă de frustrare umană.

Ai vrut să mergi în Danemarca (Danmark) și nu ai făcut-o fiindcă ai auzit că este frig în perioada anului în care intenționai să mergi ori ai dorit să încerci să lucrezi pe cont propriu pentru că riscul este prea mare? Rezultatul este că te-ai privat de posibilitatea de a vedea o țară minunată, dar și de oportunitatea de a-ți demonstra ție însuți că poți câștiga bani doar din exploatarea capacității și abilităților tale. În plus, cine știe ce noi oportunități ai fi avut de întâlnit dacă ai fi plecat în excursia aceea sau dacă ți-ai fi asumat responsabilitatea de a lucra pentru propriul interes financiar?

Rămâne în urmă doar regretul "acelei cai neurmate" și a potențialului neexploatat, pentru că, din teama de a nu eșua, ai ales cea mai simplă soluție la îndemână: păstrarea într-o zonă de confort care îți este cunoscută și despre care ai toate detaliile. Acest lucru explică și de ce în lume nu sunt decât 2%-3% oameni bogați, iar restul se străduiesc să aibă parte de o mică părticică din ceea ce înseamnă prosperitatea financiară.

Atât timp cât nevoia de siguranță și confort financiar prevalează în dauna asumării riscului, șansele ca bunăstarea pe care ți-o dorești să se întâmple cât mai curând să fie amânată chiar "fără termen". Asumă-ți riscul, învinge-ți teama și cât de curând vei constata că drumul pe care l-ai ales și pentru care ai riscat este chiar drumul corect către prosperitatea financiară atât de mult așteptată!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 14 Mai 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.0789 secunde