Energie, comerţ, inovaţii. INFO economic

131
Energie, comerţ, inovaţii. INFO economic - 1-1693993693.jpg
l Renovatio Solar a finalizat, recent, un proiect fotovoltaic pentru KLG Europe Logistics România, unul dintre liderii pieţei locale de servicii logistice şi de transport. Proiectul a implicat instalarea unui număr de 888 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 400 kWp, care sunt capabile să genereze anual o cantitate de energie electrică estimată la 500 MWh. Aceste panouri au fost amplasate pe depozitul KLG situat în Bolintin Deal. Valoarea investiţiei este de ordinul sutelor de mii de euro, iar durata de funcţionare a sistemului nou instalat este de 25-30 de ani.

l Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele şapte luni ale acestui an atât ca serie brută, cu 2,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,6%, comparativ cu perioada similară din 2022, informează Institutul Naţional de statistică.

l Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) a organizat, miercuri, 6 septembrie, a doua ediţie a Forumului Economic SUA - România: Inovaţie pentru Prosperitate, eveniment satelit al Forumului de Afaceri al Iniţiativei Celor Trei Mări (3SI), găzduit de ţara noastră în acest an. Potrivit organizatorilor, Forumul a explorat impactul transformator al inovaţiei asupra economiilor şi societăţilor şi a evidenţiat beneficiile accelerării şi adoptării inovaţiei ca vector pentru prosperitate şi dezvoltare durabilă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3332 secunde