EximBank a urcat pe locul opt în topul băncilor din România

174
EximBank a urcat pe locul opt în topul băncilor din România - eximbankaurcatpeloculoptintopulb-1673031254.jpg

Articole de la același autor

Fuziunea dintre EximBank, în calitate de societate absorbantă, și Banca Românească, în calitate de societate absorbită, a fost înregistrată oficial la Registrul Comerțului, astfel că începutul anului 2023 aduce pe piața retailului bancar un nou jucător, puternic și pregătit să contribuie la diversificarea ofertelor bancare.

EximBank, al cărei acționar majoritar este statul român, prin Ministerul Finanțelor, a devenit astfel o bancă universală românească de top adresându-se, deopotrivă, companiilor și persoanelor fizice.

„Ne-am asumat la începutul mandatului ducerea la bun sfârșit a acestei fuziuni. Statul devine astfel mai competitiv și contributor direct al creșterii gradului de intermediere bancară în România. Am încredere că managementul noii entități bancare va pune pe loc fruntaș proiectele de dezvoltare și investițiile cu valoare adăugată în economie. Le urez succes!” , a declarat Adrian Câciu - ministrul finanțelor.

EximBank urcă după fuziune pe locul opt în topul băncilor - de pe poziția 21 în 2012 - cu o cotă de piață în total active de circa 3%. Această performanță a fost posibilă fără să fie antrenate resurse suplimentare de la bugetul de stat sau de la alți acționari minoritari.

EximBank va continua să acționeze pe segmentul garanțiilor și asigurărilor de stat, în concordanță cu mandatul primit din partea statului român, susținând astfel exporturile, tranzacțiile internaționale și alte proiecte în domenii prioritare ale economiei sau absorbției de fonduri europene.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5302 secunde