Fermele de pui au pierdut 25 milioane de euro după scandalul salmonela

201
Fermele de pui au pierdut 25 milioane de euro după scandalul salmonela - pui-1383847612.jpg

Articole recomandate

Crescătorii de pui spun ca au pierdut 25 de milioane de euro dintr-un foc după ultima alertă alimentară, cea de săptămâna trecută. Zeci de tone de carne de pui au fost retrase din magazine. Se așteaptă, însă, ca în următoarele două - trei luni gaura din bugetul fermelor să ajungă la 60 de milioane de euro, pentru că românii au tăiat puiul de pe lista de cumpărături, transmite Digi24.ro.

De la izbucnirea scandalului legat de puiul cu salmonela livrat elvețienilor de la Selgros, ferma din județul Călărași nu mai vândut nimic.

La Aviocola Călărași în următoarea lună peste un milion șapte sute de mii de păsări vor fi sacrificate. Carnea obținută va fi congelată și depozitată, apoi vândută pe piață. Vor ajunge în magazine aproape 4.000 de tone de carne.

Scandalul puiului cu salmonela nu a pus pe butuci doar afacerile fermei din Călărași. A lovit întreaga industrie de carne. Producătorii estimează pierderi de 25 de milioane de euro într-o singură săptămână.

"Aceste pierderi cuprind reducerile de vânzări, scăderile de prețuri, cheltuielile suplimentare cu depozitarea, cheltuielile suplimentare cu tăierea mai târzie a păsărilor", a explicat Ilie Van, președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări.

Producătorii speră că-și vor reveni după cel mult trei luni, așa că pierderile ar putea depăși chiar 60 de milioane de euro. Explicabil, dacă ne gândim că românii ocolesc acum produsele din carne de pui. 14 % dintre ei nu mai cumpără sau nu mai consumă carne de pui din comerț, în timp ce alți aproape 9 % dintre ei susțin că au devenit mai atenți atunci când decid ce pun în coș.

Datele sunt rezultatul unui studiu IRES realizat în perioada 5-6 noiembrie, pe un eșantion de 1493 de persoane și are o marjă de eroare de +/-2,5%.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 August 2013
Stire din Diverse : Cu ce se combină carnea de pui
Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Luni, 16 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Pagina a fost generata in 1.3952 secunde