Fermierii dobrogeni au un aliat puternic pentru dezvoltarea agriculturii locale
Articole de la același autor
Căminele de bătrâni, afaceri profitabile. Ce trebuie să ştii pentru a porni un astfel de business
16 Aprilie 2021
Liber la marile evenimente în familie. Patronii de restaurante, confuzi privind trierea invitaților
18 Mai 2021
Directorul Aeroportului „Mihail Kogălniceanu”, Bogdan Artagea: „Am fost nevoiţi să anulăm toate cele patru curse cu Turkish Airlines”
13 Aprilie 2021
Una dintre cele mai active asociaţii ale producătorilor agricoli din Dobrogea, Asociația Producătorilor Agricoli Dobrogeni (APAD) a anunţat că de curând a devenit membră cu drepturi depline a Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România (APPR). În vara anului trecut când seceta uscase toate recoltele, fermierii dobrogeni s-au reunit într-un organism care să lupte pentru drepturile fermierilor şi să vină în sprijinul nevoilor comune. Astfel, lua fiinţă APAD care reuneşte agricultori din judeţele Constanţa şi Tulcea. Pentru a deveni o voce mult mai puternică în zona Dobrogea şi nu numai, APAD a semnat acordul de aderare la APRR. „Am dorit ca fermierii din zona Dobrogei să fie susţinuți prin politici adaptate nevoilor acestora și am identificat în APPR un partener de drum, care este deja un glas articulat și respectat în peisajul asociativ din România. Considerăm că alături de o organizaţie națională puternică, și pe care parafarea acestui acord de aderare o întărește și mai mult ca acoperire geografică, reprezentare și resursă umană, vom putea găsi cele mai bune căi pentru a ne face auzite doleanțele și așteptările și a propune soluții”, a transmis într-un comunicat, Theodor Ichim, președintele APAD.
La rândul său preşedintele APPR, Nicolae Sitaru a declarat că numai împreună vor putea să înfrunte problemele agriculturii româneşti. „Membrii noștri și-au îmbrățișat cu entuziasm confrații dobrogeni. Avem deja câteva proiecte comune pentru perioada imediat următoare, cel mai important fiind cel legat de demersurile noastre susținute pentru identificarea și extinderea rapidă a unor soluții sustenabile de gestionare a apei în regiunile afectate de secetă. De acest lucru depinde supraviețuirea agriculturii românești în viitor, pentru că schimbările climatice se întâmplă sub ochii noștri. Trebuie să fim solidari pentru a face cunoscute problemele agriculturii românești. Suntem responsabili pentru viitorul nostru şi implicarea trebuie să devină parte a vieții de fermier”, a precizat președintele APPR. Asociația Producătorilor de Porumb din România este o asociație profesională formată din producători agricoli care dețin suprafețe de lucru cuprinse între 50 și 50.000 ha, dar si reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM).
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 20 Februarie 2021
Duminică, 25 Aprilie 2021
Joi, 22 Aprilie 2021
Joi, 08 Aprilie 2021
Sâmbătă, 03 Aprilie 2021
Joi, 25 Martie 2021
Luni, 22 Februarie 2021
Vineri, 19 Februarie 2021
Joi, 18 Februarie 2021