Theodor Ichim: „ANIF Constanța chiar își face treaba şi trimite proiecte la Bucureşti”

569
Theodor Ichim: „ANIF Constanța chiar își face treaba şi trimite proiecte la Bucureşti” - anifconstanta-1613760313.jpg

Articole de la același autor

Schimbările climatice îşi pun amprenta din ce în ce mai pregnant asupra judeţului Constanţa. Seceta pedologică a afectat, anul trecut, peste 85% din suprafaţa judeţului, potrivit datelor Ministerului Agriculturii. Există riscul ca în următorii ani în judeţul Constanţa să nu se mai facă agricultură fără sprijinul Ministerului Agriculturii prin dezvoltarea sistemului de irigaţii. În ultima perioadă, reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor Agricoli din Dobrogea (APAD) au avut mai multe întâlniri cu conducerea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, ANIF Constanţa care a oferit tot sprijinul logistic, numai că, banii lipsesc.

„ANIF Constanţa chiar îşi face treaba. În agenţia asta sunt oameni, şi acum sub noua conducere, sunt oameni care lucrează intens şi trimit proiecte la Bucureşti. Constanţa este judeţ proiect pilot pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Pe proiectele făcute de ANIF Constanţa colegii din toată ţara sună şi cer indicaţii pe draftul lor de proiect, ca să întocmească şi ei proiectele. Iar de la Bucureşti nu se trimit bani pentru judeţul Constanţa”, a spus Theodor Ichim, preşedintele APAD.

La Ministerul Agriculturii sunt parlamentari din alte judeţe care fac lobii pentru judeţele lor, să se tragă irigaţii, să aducă apa să se facă producţie. Din Constanţa, nimeni nu face nimic pentru judeţ, a mai adăugat preşedintele APAD.

„Suntem blocaţi pe mai multe paliere. Şi la nivel politic şi din punct de vedere natural. În Dobrogea nu există ape de suprafaţă şi accesul facil la sursa de apă. Nu există ape de subteran, la suprafaţă, în primele straturi freatice, conform Legii Apelor. Noi suntem o zonă defavorizată, trebuie să primim condiţii speciale. Nu putem concura cu restul ţării. Şi ca să întăresc cele spuse, media multianuală a precipitaţiilor în judeţul Constanţa este de 350 de litri/mp şi faceţi comparaţia cu media multianuală în Timişoara sau Arad care este de 750-800 litri/mp”, a precizat, Theodor Ichim, vădit mâhnit. Noroc că în ultima vreme, ploile şi zăpezile căzute în judeţ sunt premisele unui an agricol bun. Mai rămâne ca şi de la Bucureşti să se uite cineva şi peste Dobrogea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4629 secunde