Finanțări de peste jumătate de miliard de euro, derulate prin intermediul BVB

163
Finanțări de peste jumătate de miliard de euro, derulate prin intermediul BVB - finantaridepestejumatatedemiliar-1600359671.jpg

Articole de la același autor

Valoarea totală a instrumentelor financiare pe segmentele de acțiuni și venit fix listate la Bursa de Valori București (BVB), în primele opt luni ale acestui an, a ajuns la aproximativ 533 milioane în echivalent euro.

În total, opt emitenți, printre care și statul român, reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice, s-au finanțat cu succes prin emisiunile de instrumente financiare listate pe bursa românească în perioada ianuarie - august 2020.

Radu Hanga, președinte BVB, a declarat: „Este un semnal extrem de puternic, chiar și în această perioadă de pandemie, că accesarea unor surse multiple de finanțare, care să includă și piața de capital, face parte dintr-un mix sănătos pentru orice activitate economică. Atât companiile private, cât și statul român au apelat cu succes la Bursa de Valori București pentru a atrage capitalul atât de vital pentru a mișca economia. Universul investițional se extinde în mod accelerat pentru investitorii prezenți pe bursa românească și a crescut cu peste jumătate de miliard de euro doar luând în considerare listările de acțiuni și obligațiuni din primele opt luni. Bursa este în continuă expansiune și avem semnale încurajatoare din partea intermediarilor autorizați că mai mulți emitenți se pregătesc să acceseze piața de capital“. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5421 secunde