Finanţe, piaţa de capital, investiţii. INFO economic

137
Finanţe, piaţa de capital, investiţii. INFO economic - 1-1694343662.jpg
l Agenţia de rating Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută, precum şi perspectiva stabilă, informează Ministerul Finanţelor. În opinia agenţiei, economia României va înregistra o creştere de 2,9% în anul 2023, respectiv de 3,2% în anul 2024, în condiţiile în care ţara noastră va beneficia de fonduri europene importante, atât din Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, cât şi din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

l Românii care intenţionează să investească pe piaţa de capital o fac din trei mari motive - siguranţă, independenţă financiară şi faptul că reprezintă un venit pasiv, conform Studiului InvestiMetru, realizat de EXACT Business Solutions pentru Investimental, aflat la a doua ediţie. De asemenea, analiza relevă faptul că aproximativ şase din zece respondenţi tranzacţionează de mai puţin de trei ani, 39% fiind activi de o perioadă de 2-3 ani, iar 18% de un an sau mai puţin.

l România va beneficia de noi investiţii pentru creşterea rezilienţei şi independenţei energetice, în valoare de 1,4 miliarde euro prin REPowerEU, anunţă ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu. Noile măsuri propuse prin REPowerEU vizează creşterea rezilienţei şi a independenţei energetice a României prin creşterea ponderii producţiei de energie electrică din surse regenerabile, decarbonizarea sectorului rezidenţial prin creşterea eficienţei energetice a clădirilor, dezvoltarea şi digitalizarea capacităţilor de transport, precum şi calificarea resurselor umane în raport cu cerinţele specifice sectorului de energie regenerabilă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2852 secunde