Firmele din "lista rușinii" vor fi date publicității în ianuarie

150
Firmele din

Articole de la același autor

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va publica în această lună lista cu datornicii care nu şi-au plătit obligaţiile fiscale.

În „lista ruşinii" sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în T4 2022.

„Lista ruşinii" este reglementată de Ordinul Ministerului Finanţelor Publice nr. 558/2016 privind procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

Obligaţiile fiscale pentru T4 2022 sunt aferente perioadei octombrie - decembrie 2022. În cadrul listei sunt incluse doar firmele care au datorii fiscale de la 100.000 de lei în sus.


Ordinul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) nr. 558/2016 privind procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii reglementează faptul că aceste obligaţii fiscale trebuiau plătite.

Pentru publicarea obligaţiilor fiscale restante, nu au fost avute în vedere sumele de rambursat/de restituit, întrucât art. 162 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, nu prevede acest aspect, conform site-ului ANAF.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5696 secunde