GALERIE FOTO/Mâncare preparată cu produse expirate. Firme de catering din Constanţa, amendate de Protecţia Consumatorilor

1956
2

Articole de la același autor

Luna aceasta, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a desfășurat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în unitățile de alimentație publică ce prestează servicii de catering. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, au fost controlate zece unități prestatoare de servicii de catering, iar pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Constanța au aplicat următoarele sancțiuni: zece amenzi contravenționale, în valoare totală de 86.000 lei, cinci avertismente. De asemenea, s-a decis oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, în valoare de peste 7.000 lei, precum şi propunerea încetării practicii comerciale incorecte identificate la momentul controlului. Firmele sunt următoarele: TREX TOPFOOF SRL, PREST SERV TEAM SRL, APA SI PAMANT SRL, MICUL COFETAR SRL, RESTAURANT MAMMA MIA SRL, STELICA FOOD SRL, DAVID MAXSTAR SRL, AMORE MIO SRL, AUCHAN ROMANIA SA, IL PADRINO SICILIANO SRL.
Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Constanța, în timpul controalelor, s-au referit la: folosirea unor produse și proceduri nesigure, folosirea unor materii prime și semifinite fără elemente de identificare și caracterizare, existența unui paviment deteriorat și neigienizat. În acelaşi timp, inspectorii au sesizat că firmele verificare foloseau ustensile neprofesionale care nu sunt recomandate a fi utilizate în alimentație publică, având în vedere faptul că nu se pot igieniza complet. Cel mai grav, însă, este că unele dintre ele foloseau la prepararea mâncării produse cu data limită de consum depășită. 



Comentează știrea

Maria
13 octombrie 2022
Articol de 2 lei

Cel mai grav este ca nu dați numele firmelor. Cum ne putem feri pe viitor? ANPC a anunțat ca le puteți scrie și numele. Pe semne ca sunteți plătiți sa “ii acoperiți” Articolul este egal cu ZERO.

@1Maria
13 octombrie 2022
Cum ne putem feri pe viitor?

Ce sa facem daca le place cu masca pe gurita. Eu procedez asa, ma ghidez intii vizual de la 10 metrii (daca e aglomeratie poate e interesant), de pe la 3m dupa parfum, la usa pun ochelari din aia mari. Mai tin cont si de dispozitia colegilor de vorba (vedem a-2-a zi ori la farmacie ori la izorul de cafea)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4185 secunde