Zeci de sancţiuni şi avertismente pentru angajatorii din domeniul HoReCa

166
Zeci de sancţiuni şi avertismente pentru angajatorii din domeniul HoReCa - xhoreca2-1663160877.jpg
Inspecția Muncii, prin Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța a desfășurat, vara aceasta, o campanie de verificare a agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe Litoralul Mării Negre în domeniul turismului, alimentaţiei publice şi comerţului. Miercuri, 14 septembie, în prezența unei delegații condusă de inspectorul general de stat, Danteş Nicolae Bratu, în cadrul unei întâlniri cu angajatorii din domeniul HoReCa din județul Constanța, au fost prezentate rezultatele campaniei menţionate, în perioada 1 iulie - 3 septembrie 2022.

Campania și-a propus identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, precum și verificarea modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, atenționând angajatorii și lucrătorii asupra faptului că riscurile specifice existente în mediul de muncă trebuie combătute la sursă. Astfel, în domeniul relațiilor de muncă, s-au efectuat 772 controale efectuate în urma cărora s-au aplicat 63 sancțiuni, din care 39 amenzi în valoare totală de 784.500 lei și 24 avertismente. În acest interval, 31 de persoane au fost depistate muncind fără forme legale de angajare, dintre care trei tineri cu vârsta între 15 şi 18 ani. Pentru neconformitățile depistate, inspectorii de muncă au dispus 153 de măsuri obligatorii, cu termene concrete de realizare.

În domeniul securității şi sănătății în muncă, au fost controlaţi 311 angajatori, din care 44 au fost sancționați cu 35 de avertismente și 37 de amenzi, în valoare totală de 155.500 lei și au fost dispuse 72 de măsuri obligatorii, cu termene precise pentru remedierea neconformităților. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4046 secunde