FISCUS împotriva evaziunii fiscale și contrabandei

352

Articole de la același autor

Comisia Europeană a adop-tat propunerea privind programul FISCUS. Obiectivele lui sunt: protejarea intereselor financiare ale UE și ale statelor membre, facilitarea comerțului, siguranța și securitatea cetățenilor UE, îmbunătățirea capacității autorităților vamale și fiscale și de a pune în aplicare legislația UE în aceste domenii. O atenție deosebită este acordată combaterii fraudei, reducerii poverii administrative și cooperării cu țările terțe.
Concret, FISCUS va sprijini cooperarea între autoritățile vamale și fiscale și celelalte părți, în vederea maximizării eficienței și a evitării incompatibilităților în activitatea acestora, care ar putea obstrucționa piața internă. Programul va facilita stabilirea de contacte, acțiunile comune și pregătirea profesională a personalului fiscal și vamal, finanțând în același timp sisteme IT de vârf, care să permită dezvoltarea unor administrații electronice vamale și fiscale pe deplin funcționale.
Datorită faptului că se bazează pe dezvoltarea comună a tehnologiei informațiilor, fiecare euro cheltuit în comun poate antrena economii de cel puțin patru ori mai mari pentru statele membre.
Programul va beneficia de un buget de 777,6 milioane euro și se va desfășura pe o perioadă de 7 ani, începând cu 1 ianuarie 2014.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4547 secunde