Fiți solidari cu lucrătorii din transporturi!

285
Fiți solidari cu lucrătorii  din transporturi! - fitisolidari-1460567964.jpg

Articole de la același autor

r ETF a lansat o inițiativă cetățenească europeană

Federația Europeană a Lucrătorilor din Transporturi (ETF) a lansat "Inițiativa cetățenească europeană privind transportul echitabil în Europa". Organizatorii trebuie să colecteze cel puțin un milion de semnături până la 14 septembrie 2016.

"Dorim să sensibilizăm opinia publică și politică asupra necesității de a se pune capăt practicilor de dumping social și condițiilor de muncă adesea deplorabile din anumite părți ale sectorului european al transporturilor. Ne vom angaja în mod constructiv în relația cu factorii de decizie europeni, oferind soluții concrete pentru a realiza schimbări pozitive în condițiile de muncă ale lucrătorilor europeni din transport. Pentru a sprijini acest efort, toate sindicatele afiliate ETF, din toate statele membre ale Uniunii Euro-pene, vor fi direct implicate în această inițiativă și responsabile pentru colectarea națională a semnăturilor. La nivel european și național, activitățile de campanie se vor desfășura pe tot parcursul anului și ne bazăm pe sprijinul dumneavoastră activ și angajat în această inițiativă. O campanie de succes va fi nu doar în beneficiul lucrătorilor din transport, ci și al lucrătorilor din alte sectoare, care se confruntă cu practicile de dumping social, cu nerespectarea legislației sociale a muncii și abuzurile împotriva drepturilor lucrătorilor" - se arată în mesajul transmis de ETF sindicatelor membre din întreaga Uniune Euro-peană.

Persoanele care vor să sprijine inițiativa pot urma procedura de pe pagina de web. www.FairTransport Europe.eu. Sindicatele pot colecta semnăturile și pe formulare oficiale. Presa din întreaga Uniune Europeană este rugată să sprijine promovarea campaniei și să distribuie link-ul cu site-ul acesteia. De asemenea, se solicită cetățenilor europeni să participe la campanie și să o popularizeze, transmițând e-mail-uri.

Eu am semnat inițiativa pe cale electronică, cu gândul la cei peste 25.000 de navigatori român de pe mările și oceanele lumii, la miile de docheri din portul Constanța, la zecile de mii de lucrători feroviari și din transporturile auto, de a căror muncă depinde viața noastră cea de toate zilele. Am semnat cu gândul și la miile de tineri care se pregătesc în învățământul superior marinăresc și cărora le doresc o viață mai bună.

Dragi conaționali, fac apel la voi să dați dovadă de solidaritate și să semnați inițiativa europeană!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.9265 secunde