Furtună la Fisc!

347
1
Furtună la Fisc! - furtunalafisc-1488556202.jpg

Articole de la același autor

Guvernul bagă ANAF în viteză, să aducă mai mulți bani la buget

Alarmă la Guvern! Vin prea puțini bani la buget. Executivul a majorat salariile și pensiile, a împărțit resursele bugetare în dreapta și-n stânga și visteria s-a golit. 


Acesta este, în fapt, motivul pentru care vineri, 3 martie 2017, la ora 9, prim-ministrul Sorin Grindeanu i-a convocat la Palatul Victoria pe Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice, și Bogdan-Nicolae Stan, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, să dea socoteală privind situația încasărilor bugetare. 


Cum au decurs efectiv discuțiile, doar cei prezenți cunosc, dar din comunicatul dat publicității de ANAF se poate ghici starea de tensiune. 


Președintele ANAF a arătat că totalul veniturilor bugetare colectate cumulat în ianuarie și februarie 2017 a însumat 31.991,1 milioane de lei, sumă mai mică cu 0,9% față de perioada similară a anului trecut. Șeful Fiscului a motivat diminuarea prin efectul diminuării cotei TVA de la 24% la 20%.


Dacă se are în vedere doar luna februarie, totalul încasărilor bugetare a fost de 13.873,8 milioane de lei, cu 6,7%, respectiv cu 874,0 milioane de lei mai mult față de perioadă similară a anului 2016, în condițiile în care cota de TVA în luna februarie 2016 era de 20%, iar cea din luna februarie 2017, de 19%. 


Premierul României a dat ordin ca Fiscul să aducă mai mulți bani la buget, să intensifice măsurile de îmbunătățire a conformării voluntare. Probabil că șeful ANAF s-a plâns de una, de alta, arătând că Fiscul nu are mijloacele cu care să-și facă treaba, căci premierul "și-a exprimat disponibilitatea în susținerea demersurilor ANAF pentru soluționarea problemelor administrative, care afectează în prezent activitatea instituției."


Să ne amintim că, recent, Bogdan-Nicolae Stan a atenționat printr-un comunicat că sistemul informatic al instituției este în pragul colapsului. Va aloca premierul fonduri pentru abgradarea sistemului informatic, pentru dotarea administrațiilor fiscale cu computere performante, imprimante și scanere?


În urma acestei analize, șeful ANAF a ordonat "mobilizarea generală". În cursul zilei de luni, 6 martie 2017, conducerile direcțiilor generale regionale ale frinanțelor publice, Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili și Direcției Generale Antifraudă Fiscală sunt convocate la București, "în vederea structurării unui plan urgent de acțiune, care urmează a fi adus la cunoștința prim-ministrului, la începutul săptămânii viitoare." 


Comentează știrea

Proxtu
4 martie 2017
Au pus caruta inaintea cailor

Nu puteau sa creasca incasarile la buget, mai intai? Si abia dupa aceea sa dea toate pomenile alea electorale la bugetari? Cei care nu sunt bugetari sunt copiii ploii. Ca n-au pile sau rubedenii sa-i angajeze la taiat frunza la caini, pe bani frumosi...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Februarie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei românești
Miercuri, 08 Februarie 2017
Stire din Economie : Noutăți fiscale
Pagina a fost generata in 1.7851 secunde