Gigantul "Costa Deliziosa" a adus peste două mii de turiști străini în portul Constanța

389
1

Articole de la același autor

Suntem în plin sezon de croaziere și, în portul Constanța, se înmulțesc escalele navelor de pasageri maritime și fluviale. Străvechea cetate a Tomisului se bucură de tot mai multă atenție din partea companiilor de croazieră și a tour-operatorilor internaționali, care fac eforturi deosebite să ne includă în circuitul lor, să ne promoveze în rândul clienților de pe toate continentele. 

În dimineața zilei de 31 mai 2013, la ora 6,38, orașul plutitor "Costa Deliziosa" a acostat în terminalul de pasageri al portului Constanța. Noua sa aventură în Mediterana și Marea Neagră, a început pe data de 22 mai, la ora 7,10, când a ridicat ancora în portul Malaga. A făcut escale la Civitavecchia, Savona, Katakolo, Mykonos, Izmir și Istanbul, iar după vizitarea portului Constanța, se va îndrepta spre Odessa, Yalta, Pireu și Civitavecchia.

"Costa Deliziosa" este un gigant cu lungimea de 293 metri, lățimea de 35 de metri, greutatea de 92.720 tone registru brut, care poate atinge o viteza maximă de 22,8 noduri. Nava a fost construită în 2010. Face parte din flota companiei "Costa Crociere" și este înmatriculată sub pavilion Italia.

12 dintre cele 17 punți sunt pentru pasageri. Dispune de 1.130 de cabine, din care 662 cu balcon, 4 restaurante, 11 baruri, spa, săli de sport multifuncționale, piste în aer liber pentru jogging și role, cinematograf 4D, teatre, discoteci, bibliotecă, cazinou, teren de golf în aer liber, un centru de shopping și multe alte facilități. Este o îmbinare a luxului cu spiritualitatea, având expuse 340 de lucrări de artă originale și 4.756 de reproduceri.

Poate lua la bord 2.800 de pasageri și un echipaj de 1.050 de persoane.

În luna iunie, prețul voiajului este între 1.899 și 3.569 de dolari, în funcție de categoria de lux preferată. În august, când cererea de croaziere ajunge să fie mai mare decât oferta, voiajul este considerabil mai scump, costul unui bilet fiind între 2.349 și 4.359 de dolari.

"Costa Deliziosa" este la cea de a doua vizită în portul Constanța, după cea de acum o lună. La bordul navei s-au aflat 2.266 turiști de pe toate continentele și un echipaj de 900 de persoane, dintre care 19 români (personal auxiliar), a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Camelia Gearip, agentul navei, reprezentanta lui "Idu Shipping & Services".

În timpul escalei din portul Constanța, aproape jumătate dintre pasageri au plecat în excursiile organizate pe uscat de compania "Danubius Travel". Au fost alese următoarele destinații: turul Bucureștiului, cu oprire la Palatul Parlamentului; vizitarea cetății antice Histria; o plimbare în Delta Dunării, la bordul unui vaporaș; turul orașului Constanța; o degustare de vinuri la Murfatlar.

Escala din portul Constanța era programată până la ora 19,30, nava urmând să se îndrepte spre Odessa.

"Costa Deliziosa" va mai vizita portul românesc pe 5 iulie, 29 iulie, 22 august, 26 septembrie și 31 octombrie. Numărul pasagerilor străini aduși la Constanța, în cele șapte escale efectuate din sezonul 2013, va depăși 14.500 de persoane.

Până pe data de 14 iunie 2013, alte șase nave de croazieră vor acosta la Constanța: "Tere Moana" (100,30 metri) - pe 3 iunie, "River Concerto" (110 metri) - pe 5 iunie, "River Aria" (125,50 metri) - pe 8 iunie, "Costa Mediterranea" (292,50 metri), "River Adagio" (125,50 metri) - pe 10 iunie și "Thompson Celebration" (214,7 m) - pe 14 iunie.

Comentează știrea

Vizitati Constanta !
1 iunie 2013
Vizitati Terra Incognita !

Constanta este un paradis.Constanta este un loc unde ti-ai dori sa traiesti.Constanta este un paradis fiscal.Aici,toate creaturile lasate de Dumnezeu traiesc in pace si armonie.Constanta este taramul fagaduintei,este lumea lui Decebal Fagadau sau Imparatia Eternului Mazare.Aici gasiti o vegetatie luxurianta,maracini,musetel,papadii,palmieri in ghiveci si un ghiveci in arhitectura.Aici este lumea cainilor vagabonzi.Vizitati Mondo Canis ! Fauna este bagata:reptilieni,sacali,baroni,pisici,crocodili,papagali politici,cuci,curci proaste,gaini,furnicute,albinute,capuse, firme capusa,dansatori cu pene. Clima este blanda si relieful variat:gropi in asfalt,trotuare sparte,ziduri daramate,toalete ecologice infecte,afise,panori, vaporase,ancore,martisoare,rahati de caine,pipi de pisicuta.Aici este Raiul,aici este Iadul. Vizitati Terra Incognita !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9944 secunde