Liderii Asociației Europene a Piloților Maritimi au vizitat portul Constanța

236

Articole de la același autor

Portul Constanța și pilotajul românesc au intrat în atenția Asociației Europene a Piloților Maritimi - EMPA. Conducerea organizației s-a deplasat până în România pentru a vedea cu ochii ei cum sunt organizate serviciile de siguranță a navigației în țara noastră, care sunt condițiile de muncă ale piloților. 

Timp de două zile, Stein Inge Than - președintele EMPA, secretarul general Dirk Vael și vicepreședinții Roberto Maggi și Jan Filippe Casanova, au vizitat portul și s-au întâlnit cu reprezentanții Federației Piloților Maritimi din România Euxin - Danube și ai Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța. 

"Este un eveniment istoric, prima vizită a unei delegații EMPA în România. Oaspeții au fost impresionați de ceea ce au văzut în portul Constanța. Pe de altă parte, ei au reafirmat poziția asociației, că pilotajul trebuie tratat ca un serviciu public de către autorități. Acest punct de vedere a fost susținut și la adunarea generală a Asociației Internaționale ESPO (Organizația Porturilor Maritime Europene), din portul Varna" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Sergiu Floca, președintele Federației Piloților Maritimi din România. Această organizație include Asociația Piloților Maritimi "Euxin", din Constanța, și Pilot Sea - Danube Association, din Galați, reprezentând interesele unui număr de 58 de piloți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4073 secunde