Grup Servicii Petroliere a investit 45 milioane de dolari în platforma de foraj marin GSP Uranus

1184
4

Articole de la același autor

Cu o existență de doar un deceniu, Grup Servicii Petroliere, din Constanța, a avut o evoluție cu adevărat spectaculoasă. Compania a reușit să-și extindă aria de operare în Marea Neagră, Mediterana, Golful Persic, Golful Mexic și Marea Nordului, a investit peste un miliard de euro în nave, nave pentru construcții marine și platforme de foraj și a devenit un jucător cu notorietate internațională pe piața serviciilor petroliere. 


Platforma de foraj marin GSP Uranus este cea mai recentă investiție. GSP a achiziționat-o din șantierul Lamjana, din Croația, și a supus-o unor ample lucrări de modernizare și reclasificare, în care s-au implicat numeroase companii românești: Euroned Engineering, GSP Shipyard (membre ale Upetrom Group) și o serie de subcontractori. La executarea lucrărilor au participat aproximativ 400 de lucrători români.


Valoarea investițiilor (achiziția platformei plus modernizare) se ridică la circa 45 de milioane de dolari. Aproape 30 de milioane de dolari reprezintă finanțarea acordată de EximBank, iar diferența a fost acoperită din resursele GSP.


La evenimentul de prezentare a investiției au luat parte Gabriel Comănescu - președintele GSP, Traian Halalai - președintele EximBank, Enache Jiru - secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Mihai Daraban - pre-ședintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, numeroși invitați din țară și străinătate și zeci de ziariști. 
Traian Halalai a subliniat că investiția este realizată cu capital sută la sută românesc și demonstrează capacitatea EximBank de a finanța proiecte de anvergură, din domenii prioritare, precum cel energetic. 


Trebuie spus că GSP Uranus este o platformă înaintată în vârstă. A intrat în exploatare la 1 ianuarie 1980. Prin lucrările de reparații și modernizare a fost întinerită, prelungindu-i-se viața cu cel puțin 15 ani. GSP Uranus poate fora până la adâncimi de 9.000 de metri, în zone în care apa nu e mai adâncă de 106 metri. Ea asigură locuri de muncă pentru circa 100 de lucrători pe an.
În următoarele trei - patru zile, GSP Uranus va pleca spre o locație din Marea Neagră, unde va executa foraje pentru OMV Petom. 
Întrebat de ziariști, Gabriel Comănescu a evitat să vorbească despre viitoarele investiții, dar a lăsat să se înțeleagă că are pregătite câteva proiecte, pe care le va lansa în funcție de evoluția pieții. "Poate că vom construi o platformă de foraj în România" - a lăsat șeful GSP să-i scape.


Comentează știrea

un fost angajat
8 martie 2014
alt hot

Eu nu stiu cum puteti sa-i faceti reclama lui Comanescu de care toata lumea stie ce fel de om e.Pina si americanii au ajuns sa-l cunoasca in sensul rau ,vorbesc foarte serios prin natura afacerii pe care o detin am intilnit o companie care a colaborat cu gSP-ul si s-a jurat ca in veci nu va mai face vreo afacere cu porcul cum I se spunea in institute.V aspun eu cu banii astia facea o platforma noua.Citi bani au intrat in buzunarul lui Basescu?

ion
9 martie 2014
mafia comenesciana

Daca-si plateau si angajatii la timp, nu prin intermediul unui off-shore numit Navimar, cu 3-4 luni intirziere si fara plata partilor sociale, era si mai bine.

Mihai
9 martie 2014
SALARIZAREA LASA DE DORIT

Problema cu GSP este salarizarea. Intotdeauna,dar intotdeauna a fost o problema cu salariile,se intarzie extrem de mult. Comanescu & Co nu isi dau seama, sau nu stiu ca noi avem familii de intretinut,avem nevoi ca orice om. Efectiv ignora cele cateva sute de oameni care lucreaza pt ei. Trebuie regandita strategia lor de salarizare fata de muncitori.

Angajat GSP
8 aprilie 2015
Fata salarii

Am ajuns in ajun de Pasti fata salarii din Decembrie oare golanul, jegul de Comanescu nu se gandeste ca avem si noi familie un golan oare in Tara asta nu este nimeni care sa il opreasca pe acest hot.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Martie 2014
Stire din Economie : Flota GSP
Marţi, 30 Octombrie 2012
Stire din Economie : CINE SUNT BOGAȚII CONSTANȚEI
Pagina a fost generata in 0.5807 secunde