Guvernul sud-coreean finanțează construcția de docuri uscate

256
Guvernul sud-coreean finanțează construcția de docuri uscate - guvernulsudcorean-1473263855.jpg

Articole de la același autor

Guvernul sud-coreean a luat decizia de a finanța construcția de docuri uscate în portul Busan. Acestea vor asigura condițiile pentru lucrările de inspecții și reparații ale navelor de mari dimensiuni. Hotărârea a fost luată pentru a preveni migrația forței de muncă locale, din sectorul construcțiilor navale.


Potrivit Ministerului Oceanelor și Pescuitului, guvernul va lansa un proiect în valoare de 500 de miliarde de woni (448 milioane de dolari) pentru a construi două docuri uscate plus docuri plutitoare ajutătoare, pentru nave cu o greutate mai mare de 30.000 de tone. Proiectul de construcție va dura trei - patru ani, docurile uscate urmând a fi finalizate în jurul anului 2020.


În conformitate cu reglementările din transportul maritim, o navă trebuie să fie supusă inspecțiilor și reparațiilor necesare cel puțin o dată la trei ani. Vasele mari din Coreea de Sud sunt obligate să se îndrepte spre China, Vietnam și Singapore pentru astfel de lucrări, întrucât porturile coreene nu dispun de instalațiile de inspecție și reparații pentru nave de mari dimensiuni. Experții din industrie estimează că statul sud-coreean pierde cel puțin 500 de miliarde de woni pe an din cauza lipsei unui astfel de sistem de service pentru reparații și inspecții la navele de mare capacitate. Mai mult, un număr alarmant de lucrători din industria construcțiilor navale au migrat în China și Vietnam, unde execută astfel de lucrări.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 August 2016
Stire din Economie : Abandonat în zonă de război
Pagina a fost generata in 0.7452 secunde