Iată ce a constatat Consiliul Concurenței în legătură cu scumpirea alimentelor de bază!

110
Iată ce a constatat Consiliul Concurenței în legătură cu scumpirea alimentelor de bază! - iataceaconstatatconsiliulconcure-1655635999.jpg
Consiliul Concurenței are în derulare, încă de la începutul anului 2020, o analiză privind produsele alimentare de bază, a declarat Dan Virgil Pascu – vicepreședintele instituției. Este urmărită evoluția prețurilor la produsele de bază, îndeosebi la ulei, mălai și făină. „Nu avem indicii de înțelegere de tip cartel, care să fi dus la creșterea acestora, însă există, evident, rațiuni care țin de creșterea prețului la combustibil și la energie electrică și la gaze naturale se regăsește în orice produs de pe piață, pe de-o parte. 


Pe de altă parte, anticipăm sau nu vedem o situație plauzibilă în care ele ar scădea mai cu seamă, în contextul în care o bună parte din teritoriul arabil al Ucrainei nu este folosibil, iar produse alimentare din Rusia nu se mai importă în Uniunea Europeană. 


În același timp există, după cum știți, probleme destul de serioase cu privire la îngrășămintele chimice, care pe de o parte au la bază o componentă de preț derivând din gaze naturale foarte puternică, iar pe de altă parte ele sunt produse pe piața mondială era asigurată în bună măsură de produse de acest fel din Rusia și din Ucraina. Deci, ele toate se văd în prețul produselor alimentare ceea ce, după cum vă spuneam, ne face oarecum sceptici cu privire la o posibilitate reală de scădere a prețurilor la acest moment”, a afirmat Dan Virgil Pascu.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2798 secunde