Alimentele care combat oboseala. Ce să incluzi în dietă ca să ai mereu energie

367
Alimentele care combat oboseala. Ce să incluzi în dietă ca să ai mereu energie - alimente-1652373468.jpg
De multe ori oboseala nu este cauzată de lipsa somnului sau activitățile intense din timpul zilei, ci și de alimentația nesănătoasă.


Potrivit Antena3.ro există câteva alimente pe care dacă le includem în dieta zilnică putem avea energie astfel încât să nu simțim aproape deloc oboseala acumulată de peste zi.

1. Fructe și legume - însă cu condiția să fie coapte în mod natural,

2. Nuci și semințe - nucile și semințele crude sunt unele dintre cele mai bune alimente în combaterea oboselii și senzației de foame.


3. Proteine slabe - carnea slabă (puiul, curcanul și peștele) oferă corpului proteine de calitate, care conțin mai puține grăsimi. Peștele bogat în acizi grași omega 3, cum ar fi somonul sau tonul, conțin grăsimi sănătoase pentru inimă.

4. Cereale integrale - înlocuirea carbohidraților rafinați ca zaharurile și făina albă cu cereale integrale și carbohidrați complecși asigură energia potrivită pentru corpul tău.

5. Apa - deși apa nu oferă energie efectivă, deoarece nu conține calorii, ajută la facilitarea proceselor din corp și la funcționarea corectă a organismului.

6. Banane - sunt pline de potasiu, fibre, vitamine și carbohidrați, care oferă energie organismului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3867 secunde