Iată ce pățești dacă nu ți-ai conectat aparatele de marcat electronice fiscale la sistemul ANAF

129
Iată ce pățești dacă nu ți-ai conectat aparatele de marcat electronice fiscale la sistemul ANAF - iatacepatestidacanutiaiconectata-1672757619.jpg

Articole de la același autor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța le reamintește operatorilor economici faptul că ANAF a introdus obligativitatea conectării la distanță a aparatelor de marcat electronice fiscale, începând cu data de 25 martie 2021, iar termenul limită de conectare a fost 30 noiembrie 2021. Conectarea se realizează efectiv la momentul transmiterii cu succes a unui raport fiscal Z și presupune renunțarea la anumite declarații ce se depun periodic de către contribuabili.
 

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța precizează că, în situația în care nu se utilizează aparatele în nicio zi din perioada de raportare, operatorii au obligația depunerii formularului F4109 „Declarație privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate“, până cel târziu la data de 20 a lunii următoare perioadei de raportare.


Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a aparatelor de marcat electronice fiscale în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 lei.

La data de 9 decembrie 2022, erau conectate, la sistemul ANAF, aparatele de marcat electronice fiscale ale unui număr de 28.000 de contribuabili din județul Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.499 secunde