Incidente și accidente pe mări și oceane

267
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1486575184.jpg

Articole de la același autor

Cargoul de mărfuri generale "Thorco Crown" a fost afectat de un incendiu produs în sala ma-șinilor, pe data de 7 februarie 2017. Nava tocmai tranzita Strâmtoarea Cabot, în direcția Vest, venind din Argentina și îndreptându-se spre Montreal. Focul a fost stins, dar nava a fost nevoită să solicite să fie remorcată până în cel mai apropiat port.


Bulk-carrier-ul "Alam Manis" a eșuat lângă Cargados Carajos Shoals, la nord-est de Insula Mauritius. Pe data de 7 februarie 2017, nava se afla în aceeași poziție. Vasul plecase din Golful Richards spre Pipava, India. 


Petrolul scurs de pe un vas neidentificat a provocat poluarea apei în apropierea Strâmtorii Kerci, care leagă Marea Neagră și Marea Azov. Pata de hidrocarburi a fost descoperită și raportată de către nava rusească "Volgobalt-242", care a observat poluarea în timpul tranzitării strâmtorii, în seara de 3 februarie 2017. Pata de petrol avea o lungime de 500 - 650 m și o lățime de 200 - 250 m și era în derivă pe direcția nord. Procedurile de protecție a mediului au fost activate și la fața locului au fost trimise echipe dotate cu echipament de curățare a apei. Operațiunile de depoluare au fost finalizate cu succes în ziua următoare. Traficul prin strâmtoarea Kerci nu a fost afectat în mod serios. Autoritățile locale au inițiat investigații pentru a afla sursa poluării. Nava care a provocat-o nu a fost identificată, dar autoritățile speră că o vor descoperi. Poluarea apei nu a afectat viața marină și mediul local.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 1.1653 secunde