Incidente și accidente pe mări și oceane

293
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1488731451.jpg

Articole de la același autor

Portcontainerul "Med Prodigy" este reținut din data de 10 februarie 2017, în portul portul Sfax din Tunisia. Autoritățile au declarat că toate containerele cu mărfuri care urmau să ajungă în Libia au fost descărcate, întrucât transportul este ilegal. Au fost declanșate investigații și proceduri judiciare. Pe de altă parte, Libia consideră că sechestrarea mărfurilor este ilegală, fiind efectuată cu încălcarea legilor internaționale, și a cerut eliberarea navei.

Vasul ar fi trebuit să transporte spre Libia, la Misrata și Tubruk, un număr de 136 de containere cu mărfuri generale, care au fost tranzitate din Spania. Autoritățile libiene încearcă să elibereze nava, susținând că nu există nicio armă în containere.

x x x

Pe data de 3 martie 2017, cargoul "Persia" s-a scufundat la 8 mile sud de Grenada, în timp ce se deplasa de la Trinidad-Tobago spre Grenada. Nava a fost surprinsă de o furtună și a început să ia apă. Pompele nu au putut face față și vasul s-a scufundat. Cei nouă membri ai echipajului au fost salvai.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "Capricorn" a anuțat, pe data de 3 martie 2017, că a suferit o spărtură în bordaj, prin care pătrunde apa în tancul de balast nr. 8. Se pare că spărtura a fost provocată de ghețuri. Nava a solicitat asisten Ó !jă pentru a stopa pătrunderea apei. Vasul a fost adus în zona Kerci, din strâmtoarea cu același nume. Echipajul a reu Ó !jit să țină sub control pătrunderea apei. În asistență a venit nava de salvare "Spastel Demidov". Erau așteptați scafandri pentru a investiga corpul navei i a închide spărtura. Vasul avea în magazii 2.843 tone de orz, pe care în încărcase în portul Kavkaz, urmând a-l transporta până în portul Tartous din Siria.

x x x

În dimineața de 2 martie 2017, cargoul de mărfuri generale "Langeoog" a suferit o defecțiune mecanică, la scurt timp după ce a părăsit Gibraltarul. Nava a intrat în derivă. În cele din urmă a fost remorcată până la Algeciras de remorcherul salvator "Luz de Mar", unde a acostat.

x x x

Conform Centrul de Căutare și Salvare pe Mare din Houston, mecanicul-ef de pe nava very large crude-carrier "Ingrid" s-a accidentat grav. Un picior i-a fost lovit de lan j!jul de ancoră. Marinarul a fost preluat de la bord de un elicopter, în dimineaa de 2 martie 2017, i dus la un spital din Texas.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2017
Stire din Economie : Viitorul marinarilor români se decide acum!
Pagina a fost generata in 0.6867 secunde