Indicatorii tehnico-economici necesari construcţiei Alternativei Techirghiol, aprobaţi de Guvern

181
Indicatorii tehnico-economici necesari construcţiei Alternativei Techirghiol, aprobaţi de Guvern - 1-1707392923.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat, joi, 8 februarie, indicatorii tehnico-economici necesari construcţiei Alternativei Techirghiol, valoarea totală a investiţiei fiind de 5,74 miliarde de lei, TVA inclus, sumă asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

„Obiectivul cu o lungime de 30,59 km, pentru care a fost obţinut deja acordul de Mediu, va fi construit la profil de autostradă şi va asigura conexiunea între Centura Constanţa (A4) şi sudul litoralului românesc”, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urmează să lanseze în licitaţie, în cel mai scurt timp, contractul pentru construcţia Alternativei Techirghiol, care va avea alocată o perioadă de maximum de 36 de luni.

Pe traseul noii autostrăzi, prevăzute în Master Planul General de Transport al României, care va oferi o alternativă modernă la DN 39, drum extrem de aglomerat în perioada sezonului estival, vor fi construite inclusiv 31 poduri / pasaje / viaducte, şase parcări, un centru de întreţinere şi coordonare şi un punct de sprijin.

De asemenea, proiectul prevede şi plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4812 secunde