Industrie, turism, vânzări. INFO economic

173
Industrie, turism, vânzări. INFO economic - 1-1693821075.jpg
l Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 0,9% în luna iulie 2023, comparativ cu iulie 2022, însă au crescut cu 0,6% faţă de luna precedentă, informează Institutul Naţional de Statistică. Pe marile grupe industriale, în iulie 2023 faţă de iulie 2022, cele mai importante creşteri ale preţurilor producţiei industriale au fost consemnate în industria bunurilor de uz curent (11,06%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,80%) şi industria bunurilor de capital (+5,74%). În industria bunurilor intermediare a fost înregistrată o scădere de 4,32%, iar în industria energetică una de +6,26%.

l Numărul turiştilor a crescut în vara 2023, în Prahova, cu 11% faţă de anul precedent egalând, după patru ani de criză, cifrele din 2019, informează Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului. Potrivit sursei citate, în toate cele trei luni de vară, numărul de turişti a fost în creştere, week-end-urile aducând un grad de ocupare de peste 80% în principalele localităţi turistice. Acest lucru a fost generat de renumitele obiective turistice din judeţ, dar şi de multitudinea de evenimente care s-au desfăşurat în cele trei luni, de la cele sportive, la cele culturale sau gastronomice.

l Vânzările de bunuri de larg consum (FMCG) din România au crescut, în trimestrul al doilea al acestui an, cu 17,3% în termeni valorici faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, conform datelor Retail Audit NielsenIQ. Comparativ cu ţările din estul Europei, România se situează pe locul al cincilea în termeni de creştere valorică în ultimele 12 luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.034 secunde