Energie, turism, fiscalitate. INFO economic

199
Energie, turism, fiscalitate. INFO economic - 1-1693565006.jpg
l România a importat, în primele şase luni din 2023, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 696.200 tone echivalent petrol (tep), cu 34,7% (-369.600 tep) mai mică faţă de cea din perioada similară a anului trecut, informează Institutul Naţional de Statistică. Producţia internă de gaze naturale a fost, în perioada ianuarie-iunie 2023, de 3,755 milioane tep, cu 6,3% (222.700 tep) peste cea din primul semestru al anului trecut.

l Braşovul ocupă prima poziţie în topul celor mai populare destinaţii ale verii, urmat de Eforie Nord, Costineşti, Bucureşti şi Mamaia, potrivit unei analize realizate de platforma hotelieră online Travelminit. Litoralul românesc a scăzut în popularitate în comparaţie cu anii trecuţi, mai arată studiul realizat pe baza rezervărilor din perioada iunie - iulie 2023.

În ceea ce priveşte preţurile medii pentru sezonul estival în România, tarifele s-au menţinut, în linii mari, la valorile de vara trecută.

l Lipsa de predictibilitate fiscală sau legislativă, precum şi a dialogului cu mediul de afaceri, înainte de introducerea unor noi măsuri fiscale menite să reducă deficitul bugetar, va avea un impact negativ asupra sectorului auto naţional şi va duce la renunţarea la planurile de investiţii în curs, avertizează Asociaţia Constructorilor de Automobile din România. Potrivit sursei citate, un dialog deschis, corect cu autorităţile naţionale poate conduce la creşterea economică, la creşterea gradului de competitivitate şi la dezvoltarea durabilă a României. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9139 secunde