Mediu, sănătate, alimentaţie echilibrată! Târgul Naţional al Mierii a debutat pe platforma apicolă Băneasa

143
Mediu, sănătate, alimentaţie echilibrată! Târgul Naţional al Mierii a debutat pe platforma apicolă Băneasa - 1-1693564518.jpg
Bucureştenii sunt aşteptaţi, începând de vineri, 1 septembrie, şi până duminică, 3 septembrie, la Târgul Naţional al Mierii, un nou eveniment dedicat consumatorilor de produse apicole, organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA) pe platforma apicolă din Băneasa.

„Târgul Naţional al Mierii, ediţia de toamnă, reprezintă cel mai important eveniment de profil din Bucureşti şi este deja un eveniment tradiţional care se bucură de o foarte bună participare atât din partea iubitorilor de produse apicole cât şi din partea apicultorilor, fie ei participanţi sau expozanţi, a procesatorilor din domeniul apicol precum şi a reprezentanţilor din cadrul asociaţiilor apicole.

Prin organizarea acestui târg, ne dorim ca de fiecare dată să creştem cât mai mult interesul pentru albină, apicultură şi produse ale stupului, dată fiind importanţa acestui sector pentru agricultură, mediu, sănătate şi o alimentaţie echilibrată”, susţin reprezentanţii ACA.

Potrivit datelor statistice, consumul autohton de miere este estimat la 550 de grame pe locuitor, România situându-se la coada clasamentului european cu un consum de 3-4 ori mai mic faţă cele două kilograme consumate în Germania sau 1,5 kilograme în Olanda şi Belgia. Românii consumă în fiecare zi 70 de grame de zahăr şi doar 3 grame de miere. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6027 secunde