Ministerul Economiei: Şase plaje din Mamaia, Năvodari, Eforie şi Olimp au primit eticheta de calitate Blue Flag

340
Ministerul Economiei: Şase plaje din Mamaia, Năvodari, Eforie şi Olimp au primit eticheta de calitate Blue Flag - 1-1688113058.jpg
Un număr de şase plaje din staţiunile Mamaia, Olimp, din Năvodari şi Eforie au primit eticheta de calitate „Blue Flag” („Steagul Albastru”), informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

„România este prezentă şi în acest an pe harta mondială «Blue Flag»! Eticheta de calitate de a fost acordată următoarelor şase plaje: Vega Vintage, din Mamaia, Marina Regia şi Phoenicia, din Năvodari, Citadel şi Azur, din Eforie, Phoenicia Blue View, din Olimp.

O noutate faţă de sezonul trecut este că plaja Axxis Nova din Năvodari se află în faza pilot a programului, perioadă în care trebuie să se pregătească pentru îndeplinirea celor 33 de criterii imperative şi generale ale programului. Acestea fac referire la educaţia ecologică, informarea privind mediul, calitatea apei de îmbăiere, managementul mediului şi siguranţa şi serviciile oferite”, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.

Programul „Blue Flag” a fost iniţiat, în anul 1987, de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu, cu scopul de a premia plajele, porturile de agrement pentru calitatea lor, precum şi de a impulsiona autorităţile publice locale şi sectorul privat în a lua măsuri pentru îmbunătăţirea zonei de coastă.

„Blue Flag” se numără printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume, acordate plajelor, porturilor turistice şi navelor de agrement turistic.

Ministerului Turismului, împreună cu Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, a început demersurile pentru implementarea programului în luna iunie a anului 2004. Printre avantajele programului, se numără: deţinerea unui simbol ecologic, vizibil şi recunoscut la nivel internaţional, posibilitatea utilizării acestui simbol pentru promovare la nivel local, naţional şi internaţional a plajei, atragerea turiştilor străini care caută cu predilecţie aceste plaje, „Blue Flag” bucurându-se de o largă recunoaştere internaţională.

Pentru a primi distincţia, este necesară îndeplinirea a unui număr de 33 de criterii pentru plaje şi 38 de criterii pentru porturile de agrement. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9635 secunde