Energie, turism, comerţ. INFO economic

139
Energie, turism, comerţ. INFO economic - 1-1686219946.jpg
l Compania Delgaz Grid, membră a grupului E.ON România, a început, joi, 8 iunie, în poligonul Centrului de Instruire Profesională de la Mediaş, testarea funcţionării aparatelor de utilizare a gazelor naturale şi a reţelei de distribuţie cu amestec de 80% gaze naturale şi 20% hidrogen, aceasta fiind prima etapă a proiectului pilot 20HyGrid, lansat în premieră în România. Testele urmăresc să determine cu rigurozitate nivelul de compatibilitate cu hidrogenul al componentelor reţelei existente de distribuţie a gazelor naturale şi al instalaţiilor şi aparatelor de utilizare ale clienţilor casnici.

l Peste 2,1 milioane de înnoptări au fost achitate cu voucherele de vacanţă, în ultimii cinci ani, potrivit unui sondaj realizat de o platformă hotelieră online. Numai în primele cinci luni ale acestui an, au fost deja înregistrate 337.336 de înnoptări plătite cu tichete, în creştere de trei ori în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2022.

l Un număr de 2.062 firme comerciale cu capital egiptean, cu o valoare a capitalului total subscris de 43 milioane de dolari, erau înregistrate la 30 aprilie, în România, potrivit unui comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti. Egiptul deţine locul 43 între ţările care au investit în România. În 2022, volumul schimburilor comerciale româno-egiptene a înregistrat o valoare record de 1,3 miliarde dolari (+8% comparativ cu 2021), datorată în special majorării importului din Egipt cu 69%, care a atins un volum record de 500 milioane de dolari.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4021 secunde