Cheltuielile operatorilor care promovează România la târgurile internaţionale de turism, decontate de minister

199
Cheltuielile operatorilor care promovează România la târgurile internaţionale de turism, decontate de minister - 1-1683613213.jpg

Articole de la același autor

Operatorii economici din domeniul turismului care vor promova România la târgurile internaţionale de profil, în cadrul pavilioanelor naţionale sau a standurilor specializate, organizate de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, vor beneficia de decontarea cheltuielilor de participare de la bugetul de stat, conform prevederilor schemei de minimis aprobate prin Ordinul nr. 330/20.01.2023.

„Începând de acum, toate participările la târgurile de turism din străinătate se vor face respectând legislaţia ajutorului de stat. Orice operator economic de profil care doreşte să promoveze destinaţia în afara României şi să îşi extindă afacerea către cât mai mulţi turişti străini este invitat să depună documentaţia pentru a putea beneficia de ajutorul financiar nerambursabil din partea MAT.

Noua procedură înseamnă mai multă transparenţă, înseamnă un număr mai mare de companii beneficiare şi înseamnă mai multe şanse pentru România turistică”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului.

Operatorii economici pot depune documentaţia aferentă participării la manifestările expoziţionale din străinătate pe e-mail, la adresa [email protected], până la data de 15 ianuarie pentru cele desfăşurate în primul semestru al anului, respectiv până la 15 mai pentru cele care au loc în al doilea semestru, dar nu mai târziu de 30 de zile înainte de începerea evenimentului. Pentru târgul de turism IMEX Frankfurt există o derogare de la termenele impuse.

Valoarea estimată a ajutoarelor ce pot fi acordate în cursul acestui an este de 7,4 milioane lei pentru un număr de aproximativ 200 de beneficiari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1894 secunde