Informații financiare

145
Informații financiare - informatiifiscale-1507825523.jpg

Articole de la același autor

Actele normative privind plata defalcată a TVA sunt publicate pe portalul "Sistemul Național de Raportare Forexebug", în secțiunea "Informații Publice" – "Acte normative - plata defalcată a TVA".


★ ★ ★


În România, doar 74% dintre facturi sunt plătite la timp, cu numai 1% mai mult față de anul precedent, arată un studiu al EOS. Pe de altă parte, companiile au redus termenele de plată atât pentru clienții persoane fizice, cât și pentru persoanele juridice. România rămâne una dintre țările est-europene cu numărul cel mai redus de facturi achitate la timp, alături de Grecia, Rusia, Bulgaria și Slovacia. 


★ ★ ★


Ministerul Finanțelor Publice să străduiește să acopere gaura din bugetele statului prin împrumuturi. Ca urmare, a redeschis emisiunea lansată în aprilie 2017, cu maturitatea inițială de 10 ani, cupon 2,375%, reușind să atragă, de pe piețele financiare internaționale, un miliard de euro. Astfel, volumul cumulat pe această serie a atins un nivel de 2 miliarde euro. 


Tranzacția s-a realizat la cel mai scăzut cost pentru această maturitate, fiind obținut un randament de 2,114% față de nivelul de 2,411% înregistrat la lansarea inițială din luna aprilie.


Aceasta reducere se datorează diminuării marjei aferente riscului de credit al României la cel mai scăzut nivel pentru o astfel de maturitate, respectiv la 128 de puncte de bază peste cotațiile nivelului de referință mid swap, față de nivelul de 170 de puncte de baza obținut în luna aprilie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Octombrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4245 secunde