Inspecția Muncii va efectua controale la operatorii portuari

358
2
Inspecția Muncii va efectua controale la operatorii portuari - inspectiasilviustanciu-1458147670.jpg

Articole de la același autor

Acțiunea de protest organizată de Federația Sindicală "Trans Conex" pe data de 25 februarie 2016, pentru recunoașterea condițiilor de muncă speciale în care își desfășoară activitatea lucrătorii portuari, nu a rămas fără ecou. 


Memoriul înaintat de Silviu Stanciu, liderul federației, a fost transmis Ministerului Muncii, de către Prefec-tura Constanța. Recent, conducerea Inspecției Muncii i-a răspuns federației sindicale arătând că a decis: "efectuarea, în perioada imediat următoare, a unui control tip inspecție sistem la societățile din cadrul Organizației Patronale "Operatorul Portuar" Constanța care nu au obținut aviz de încadrare în condiții speciale.


Controlul va fi efectuat de către inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, sub coordonarea inspectorilor din cadrul Inspecției Muncii Direcția Control Securitate și Sănătate în Muncă.


La finalizarea controalelor se va organiza o ședință de informare în care vor fi prezentate rezultatele inspecțiilor efectuate, măsurile dispuse precum și termenele de realizare ale acestora. La aceste întâlniri vor fi invitați să participe reprezentanții conducătorilor legali ai societăților controlate și reprezentanți ai organizațiilor sindicale."


Federația Sindicală "Trans Conex" reclamase faptul că, în urma modificării Legii 263/2010, lucrătorii din zece unități portuare au pierdut, în luna decembrie 2015, încadrarea în condițiile speciale, fapt ce a dus la majorarea vârstei de ieșire la pensie la 65 de ani. Totodată, aceștia nu mai primesc sporul de condiții speciale de 25%, norma de hrană și cel puțin cinci zile de concediu de odihnă suplimentar.


Prefectura Constanța a convocat comisia județeană de dialog social pe data de 25 martie 2016, începând cu ora 9, a anunțat Silviu Stanciu. La întâlnire vor participa sindicatele din cadrul Federației "Trans Conex" și un invitat din partea Ministerului Muncii. "Așteptăm să ni se alăture și alte sindicate de pe platforma portuară, problemele ridicate fiind de interes pentru toți docherii și mecanizatorii din portul Constanța" - a declarat Stanciu. 


Comentează știrea

Marinarul
17 martie 2016
suntem sclavi

La Coremar este dezastru. Sunt obligati oamenii la un program animalic. Cum sa lucrezi 48 ore? Chiar nu se sesizeaza nimeni? Este vorba de siguranta navigatiei pana la urma. Oamenii sunt speriati ca-si vor pierde locurile de munca daca comenteaza. Profitul nu trebuie sa ucida! Stavrositu nu se mai satura de bani. A pus mana pe compania asta care a mostenit-o de la ta-su care la randul lui a furat-o. ITM-ul sta cuminte. De ce? Repet oamenii nu au curajul sa vorbeasca. Ne-am ingropat destui colegi. AJUNGE!

docher la sc Decirom
17 martie 2016
AVIZ TRADATORILOR

Nici la Decirom nu-i mai roz . De aproximativ 1 an de zile conducerea si-a facut sindicat, asa zisul sindicat galben. au cooptat cativa tradatori , fara scoala, si care nu aveau prea multa minte, i-au mituit cu functii de conducere, pe unii dintre ei chiar si cu bani, suficienti cat sa-si continuie constructia casei care si-a inceput-o si care nu ar fi avut putere materiala sa o termine usor, astfel avansand neasteptat de repede cu constructia, iar altul cioban de meserie, investind mai mult in afacere, acestia 2 avand functii de conducere atat in intreprindere, cat si cele mai inalte functii in sindicatul patronului.Misiunea lor fiind sasantajeze si sa forteze angajatii sa se retraga din sindicatul vechi, si sa-l distruga, deoarece de 10 ani patronul nu poate sa miste in front, deoarece are opozitie. La fel si cu programul de lucru , la ITM este inregistrat un program de 8/16, cu sambata si duminica liber(suplimentar), insa baietii isteti au implementat un program de 12/36, fara suplimentare platite, dar la anumite sesizari catre ITM,acestia au constata depasirea celor 170 de ore conform Codului Muncii, si i-au sanctionat, iar directorului i-a bubuit mintea sa faca un program de 11/37, nu am mai auzit nicaieri de acest program, insa la sfarsitul lunii nu reusesti sa faci cele 170 de ore si te forteaza sa vii l;a munca ture inadite una dupa alta chiar si cate o saptamana.Oare ITM-ul ce face, nu vede?, sau sunt si ei baieti buni si mai trec cu vederea$$$? Oamenii vorbesc pe la colturi, ca era bine inainte, dar le e frica ca sunt amenintati de catre slugoi ca ii da afara .SA VA FIE RUSINE TRADATORILOR, dar nu uitati ca ulciorul nu merge de multe ori la apa! si ca DE BANII NEMUNCITI NU AI PARTE!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9988 secunde