Inspecţii şi controale la pescuit, realizate cu patru noi ambarcaţiuni

146
Inspecţii şi controale la pescuit, realizate cu patru noi ambarcaţiuni - 1-1687084339.jpg
Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) îşi dezvoltă parcul de ambarcaţiuni.

„În vederea creşterii capacităţii de inspecţie şi control la Marea Neagră, a îndeplinirii cerinţelor din regulamentele UE, a consolidării capacităţii instituţionale, ANPA realizează investiţii prin Programul operaţional pentru Pescuit, respectiv achiziţionarea a patru nave de inspecţie şi control, din care trei ambarcaţiuni pentru zona costieră şi o navă pentru Zona Economică Exclusivă a României.

Acestea sunt necesare desfăşurării activităţilor de inspecţie şi control în conformitate cu cerinţele actuale atât la nivel naţional, cât şi la nivel european în cadrul proiectului Programul de control, inspecţie şi supraveghere în domeniul pescuitului ale statelor membre UE”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Două dintre ambarcaţiuni au fost deja lansate la apă, iar pentru celelalte două, termenul de finalizare este sfârşitul lunii august 2023.

„Navele cu dotările aferente reprezintă o metodă eficientă şi obiectivă de îmbunătăţire a mecanismului de control şi inspecţie. Aceste instrumente contribuie totodată la punerea în aplicare a măsurilor tehnice de conservare a resurselor şi, prin urmare, la gestionarea eficientă a pescuitului”, mai precizează sursa citată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5139 secunde