Investiţii în infrastructura Portului Constanţa. Contracte în valoare de peste 15 milioane de lei

613

Articole de la același autor

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa a demarat extinderea cu o bandă a drumului spre digul de sud şi reparaţiile capitale ale căii de rulare şi a unei linii de cale ferată din terminalul de containere.

Ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţa, luna trecută, că Portul Constanţa va beneficia de o infuzie de capital consistentă, fondurile europene urmând a fi susţine mari proiecte de infrastructură. Iată însă că, până la finalizarea licitaţiilor, va fi „furnicar” pe alte şantiere, finanţate din fonduri proprii.

Astfel, CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a început trei lucrări importante pentru infrastructura zonei de sud a portului Constanţa, se arată într-un comunicat de presă, transmis, luni, 10 iunie, de reprezentanţii companiei.

Reparaţiile capitale ale căii de rulare din terminalul de containere, situată în zona danelor 121-123, vor aduce în parametrii iniţiali ecartamentul, aliniamentul şi nivelul pentru ca utilajele să funcţioneze fără dificultăţi, în condiţii de siguranţă şi fără întreruperi. În acest sens, se vor înlocui şina de rulare şi infrastructura acesteia cu materiale de calitate superioară şi se va amenaja zona şinei de la uscat. 




Lucrarea este finanţată din surse proprii ale CN APM şi are o valoare totală de 9.846.153,92 lei, fără TVA.

În aceeaşi zonă, au demarat, luni, reparaţiile la linia de racord Mol2 Sud, parte dintr-un dispozitiv de cale ferată care permite accesul convoaielor de manevră la frontul de încărcare/descărcare al terminalului de containere.

„Reparaţiile se efectuează pe o lungime de 290 metri liniari şi constau în înlocuirea unui aparat de cale, a şinei de cale ferată şi reabilitarea pasajului la nivel cu calea ferată, prin înlocuirea dalelor de beton cu unele noi pe toată lungimea pasajului.

Valoarea totală a contractului este de 1.685.249 lei, fără TVA, din fondurile CN APM SA”, menţionează sursa citată.

Se lăţeşte drumul spre digul de sud

Extinderea cu o bandă a drumului spre digul de sud al Portului Constanţa reprezintă o continuare firească a investiţiilor deja demarate în port şi va determina eliminarea congestiilor din traficul rutier din zona de sud a portului, corelate cu creşterea siguranţei traficului portuar, în final, asigurând intrarea şi ieşirea traficului rutier de mărfuri prin Poarta 14 pe patru benzi de circulație.

„Drumul existent se va extinde pe o lungime de aproximativ 1.745 metri cu o bandă cu lăţimea de 4.50 metri, va fi prevăzut un acostament de 0,5 metri şi o rigolă de preluare a apelor pluviale. Pe zona de execuţie a extinderii, se vor monta indicatoare rutiere de semnalizare a lucrărilor şi se vor executa marcaje longitudinale şi transversale în conformitate cu regulile actuale.

Valoarea totală a lucrărilor, din fonduri proprii ale CN APM SA, este de 3.585.543 lei, fără TVA”, au explicat reprezentanţii companiei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3947 secunde