Licitaţie finalizată! Portul Constanţa va pune la dispoziţie o dană suplimentară pentru cerealele ucrainene

295
Licitaţie finalizată! Portul Constanţa va pune la dispoziţie o dană suplimentară pentru cerealele ucrainene - 1-1716290306.jpg

Articole de la același autor

Portul Constanţa va echipa o dană suplimentară pentru transbordarea cerealelor ucrainene, a informat compania Ukrainian Danube Shipping Company (UDP), transmite agenţia Interfax.

„Colegii noştri români ne-au anunţat finalizarea licitaţiei pentru echiparea danei cu prilejul unei reuniuni trilaterale”, a informat Ukrainian Danube Shipping Company.

Compania ucraineană a precizat că, anul trecut, a fost unul dintre iniţiatorii proiectului, în condiţiile în care terminalele portului Constanţa nu aveau suficiente capacităţi pentru a gestiona traficul cerealelor din Ucraina.

„Anul trecut, erau până la 600 de barje încărcate cu cereale în port care aşteptau la descărcare până la 30-40 de zile”, au explicat oficialii ucraineni. „Acum, cea mai mare parte a exporturilor de produse agricole ucrainene au revenit în porturile din Odessa, însă ruta pe Dunăre rămâne una importantă, iar noua dană nu va rămâne nefolosită”, au adăugat aceştia.

Compania ucraineană are de gând să expedieze până la 200.000 - 250.000 de tone pe lună spre portul Constanţa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3497 secunde