Jale printre micii patroni constănțeni. Tot mai mulți rămân fără case, terenuri, mașini

800
2
Jale printre micii patroni constănțeni. Tot mai mulți rămân fără case, terenuri, mașini - licitatiecasa-1370011907.jpg

Articole de la același autor

Că mulți constănțeni au început în ultimii ani afaceri care s-au dovedit nu tocmai profitabile, nu mai este nicio noutate, la fel cum nimeni nu se mai miră de faptul că toți cei care conduceau businessuri șubrede au ajuns la sapă de lemn. Din păcate însă pentru mulți astfel de mici patroni (marea lor majoritate) care nu au știut cum să-și țină pe linia de plutire afacerile, dar și pentru familiile lor, au ajuns să fie executați silit din cauza datoriilor pe care le-au acumulat la stat sau bănci. În primele cinci luni din an, zeci au ajuns în această situație.

Doar în luna mai, pe site-ul Direcției Generale a Finanțelor Publice Constanța au fost postate 18 anunțuri privind vânzarea prin licitație a diverse bunuri și imobile proprietate a societăților comerciale.

Este scos la licitație cam tot ce se poate vinde: generatoare, betoniere, ciocane, fierăstraie, mașini de găurit, polizoare, roabe, laptop-uri și chiar sobe și chioșcuri metalice. Necazul acestora e că nu le sunt scoase la licitație doar bunurile mobile, majoritatea nu foarte valoroase, ci și bunuri imobile trecute la un moment dat pe firmă. De exemplu, Administrația Finanțelor Publice a Municipiului Mangalia a anunțat pentru jumătatea lunii iunie și o licitație pentru un apartament de două camere, cu o suprafață utilă de aproape 39 de metri pătrați. Prețul de evaluare este de aproape 44.000 lei, fără TVA. Cum aceasta este deja a treia încercare de a vinde acest bun, prețul de pornire a licitației este diminuat acum cu 50%. Iar acest caz nu este singular. O garsonieră din Poarta 6, proprietate a unei alte societăți care pare să aibă probleme este scoasă acum la licitație (pe 14 iunie) cu aproape 76.000 lei.

Mulți și-au pus și terenurile la bătaie, convinși probabil că afacerile le vor merge bine. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, cei care vor să-și construiască o casă în special în zona Mangalia, au de unde alege.

Nici notarii nu scapă de executări silite. Tot pe 14 iunie un autovehicul Toyota Hilux din 2004, proprietate a unui birou notarial din Mangalia va fi scos la licitație, pentru a patra oară. Prețul de evaluare a mașinii, de aproape 16.000 de lei, nu a convins pe nimeni. Acum, acesta a scăzut la jumătate.

Comentează știrea

admirator
1 iunie 2013
oh...

astea-s preturi? pe praful asta? Oricum, e de observat ce garantii prezentau domnii astia la banca si li se dadea imprumuturi barosane... Mai studiati lista, cu atentie! Pe urma sa vorbim de concurenta loiala, spirit antreprenorial, corectitudinea functionarilor bancari etc... Da Adm. Fin. ce a patit? Cum de executa silit rau platnicii?

fiscul
1 iunie 2013
oare altii nu au datorii?

Dar zecile de mii de vile aparute dupa 89' ,masini de zeci de mii oare au acoperire in profiturile propietarilor( mai ales daca si-au pltit darile catre stat).Astia nu mai dau faliment desi nimic nu merge,vedem la execuri niste amarite de hanganale si apartamente de dua camere.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.747 secunde