Liga Navală Română avertizează asupra stării alarmante din transporturile navale

301
Liga Navală Română avertizează asupra stării alarmante din transporturile navale - liganavalaavertizeaza2-1562536762.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 6 iulie 2019, sala de conferințe a Muzeului Național al Marinei Române a fost plină de amirali și comandori în retragere, de comandanți de navă și șefi mecanici din defuncta flotă comercială a României și din navigația fluvială, ingineri navaliști și cercetători din științele mării, veniți să participe la adunarea generală anuală a Ligii Navale Române. 
Organizația înființată în februarie 1928 este "forumul de exprimare al celor care iubesc marea și Dunărea", "vector de promovare a valorilor și tradițiilor Marinei Române" și "promotor al culturii marinărești". Cuprinde 10 filiale în porturile de la Marea Neagră și Dunăre (cea mai puternică fiind cea din Constanța), cu un număr total de 367 de membri, și editează revista "Marea Noastră".


Raportul consiliului director național, a fost prezentat de clc. Laurențiu Mironescu – președintele Ligii Navale Române, iar despre revista "Marea Noastră", a vorbit editorul Costel Mitu. Prestigioasa publicație a fost fondată în 1931 și prezintă o valoare incontestabilă din punct de vedere documentar și istoric, găzduind articole de calitate despre marina militară și civilă, despre tradițiile marinărești și personalitățile de ieri și de azi ale navigației. 


Punctul cel mai fierbinte al întâlnirii l-a reprezentat dezbaterea despre situația sectorului naval din România. Adunarea generală a aprobat ca Liga Navală Română, împreună cu Organizația Patronală "Constanța Port Business Association" și Sindicatul Liber al Navigatorilor să transmită o scrisoare – apel președintelui României, Guvernului, Ministerului Transporturilor și președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României. În mesaj, organizațiile semnatare vor prezenta "starea de fapt alarmantă a sectorului de activitate al transporturilor navale din România" și vor solicita autorităților și partidelor politice să își asume "o viziune maritimă națională, care să aibă ca obiectiv principal transformarea României în lider regional al transporturilor navale (maritime și fluviale) în zona Mării Negre".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6487 secunde