Litoralul constănțean pierde startul sezonului

627
3
Litoralul constănțean pierde startul sezonului - plaja-1336916750.jpg
După un început de sezon estival mai bun decât ar fi sperat toată lumea, cu aproximativ 30.000 de turiști pe litoral și evenimente unul și unul, în toate stațiunile, acum mai că s-a așternut liniștea. Al doilea week-end din această lună nu a adus la mare nici măcar un sfert din numărul celor care și-au petrecut aici sfârșitul de săptămână de dinainte de 1 Mai, și asta chiar dacă vremea a fost destul de bună pentru plajă, apa a început să se mai încălzească, iar tarifele hotelierilor sunt mai bune ca niciodată.

În urmă cu o săptămână a demarat programul "Lito-ralul pentru toți", așadar până pe 17 iunie turiștii pot achita pentru șase nopți de cazare, prin acest program, între 179 lei de persoană, la hotelurile de o stea de pe litoral, și 439 de lei, la cele de patru stele. Și lista uni-tăților de cazare este una destul de generoasă, așadar turiștii ar avea de unde alege. Dacă în ziua când s-a dat startul "Litoralului pentru toți" erau înscrise doar 59 de hoteluri, vile și pensiuni din toate stațiunile, acum nu-mărul a ajuns la 76.

Mamaia, cea mai animată

Mamaia a fost week-endul acesta stațiunea cea mai animată sau, mai bine spus, aproape singura animată de pe litoral. Dacă ne luăm după reprezentantul hotelierilor de aici, Nicolae Bucovală, au fost cazați aproximativ 8.000 de turiști. Cel mai probabil însă cei care au avut rezer-vare la trei și patru stele au optat mai degrabă pentru piscinele hotelurilor, căci plaja din stațiune nu a fost luată cu asalt nici sâmbătă, nici duminică. Constănțenii, în special tineri, au fost cu siguranță majoritari.

Dacă în Mamaia lucrurile s-au mișcat cât de cât, în multe stațiuni din sudul litoralului (de exemplu Olimp sau Saturn) nu a fost țipenie de turist.

Prea puține evenimente

Hotelierii spun că se pregă-tesc pentru o "avalanșă" de turiști abia începând cu 20 mai, așa cum se întâmplă, de altfel, în fiecare an. Din păcate, vremea este factorul principal în această ecuației, în lipsa unor evenimente care să atragă pe litoral românii și, de ce nu, străinii, indiferent de condițiile meteo. "Este foarte clar. Toate evenimen-tele importante care se fac în București, de exemplu, în perioadele mai - iunie, sep-tembrie - octombrie, trebuie făcute pe litoral", este de părere Nicolae Bucovală.

Comentează știrea

Mardare
14 mai 2012
Pentru CRINA de ieri si toti agramatii PDL-isti :

asa si? Radu Mazare este intradevar infectat de 8 ani, iar viata ii este oricum limitata. Vai ce stire noua. O stie si Nicusor Constantinescu, insa totul este tinut evident sub tacere, in mare din motive politice. Oricum asemenea lucruri nu se dau public, cu una cu alta. Uitati-va la fata lui de aproape si la structura epidermei. Este primul lucru dupa care poti sa iti dai seama de starea agravata in care se afla Radu. Pielea sa este scorojita, edilul folosind machiaj si fond de ten pentru a-si cosmetiza semnele de deteriorare fizica, din ce in ce mai vizibile. De asemenea, boala ii determina o slabire continua a organismului si o pierdere in greutate accentuata. Uitati-va la picioarele sale, vor ajunge treptat piele si os. Iar asta nu e de ras. Omul trebuie sa se tina de sport si sa aiba o nutritie extrem de echilibrata. Acum cativa ani de zile, aparusera zvonuri in media ca Mazare ar fi fost in Brazilia sa-si schimbe ficatul. S-a facut o gramada de zarva mizerabila si galceava propagandista, insa nimic nu a fost clarificat. Acum insa s-a aflat ca el de fapt fusese atunci la clinica din Sao Paulo, unde i-a fost detectata maladia si unde se deplaseaza periodic pentru control. Asta ca sa nu mai vorbeasca lumea despre faptul ca ar avea afaceri ilegale si hoteluri de lux in Brazilia. De asemenea, in Madagascar exista o clinica vestita izolata de mass-media, subventionata de rusi si chinezi, pentru research-ul evolutiei si tratamentul bolii. Mazare a devenit astfel interesat de institutie, unde isi face tratamente si proceduri pentru incetinirea procesului. Asadar, sa nu mai fim rai totusi. Omul chiar se lupta cu viata. El nu merge acolo in vacante sau pentru distractie, ci pentru tratament. Iar ca primar a fost bun, chiar daca nu i-au iesit toate cele planificate si in pofida faptului ca este criticat non-stop. Fiti sinceri cu voi si uitati-va la oras si cate s-au facut in mandatul sau. Care alt primar a mai ajutat batranii ca el? Hai sa incercam sa nu mai judecam omul cu una cu doua, caci fiecare este cu necazurile sale in viata. Iar boala sa nu este motiv de gluma.

admirator
14 mai 2012
mai Mardare,

peste tot dau de comentariul asta al tau... Daca esti asa bun, spune despre ce boala e vorba. Tu crezi ca un bolnav cronic poate derula activitati de acest gen? (conducerea unui oras) Interesant ca se duce la tratament doar la rusi... de unde a luat si aftobuse mai scumpe decit la noi sau in UE... Daca e bolnav, de ce nu sta linistit, sa se trateze?

con
14 mai 2012
constanta

pai cu cu Mazare ca si primar in curand o sa pierdem tot orasul. Cred ca este tinmpul sa vortam schimbarea ca nu este de joaca....Constanta se prabuseste din ce in ce mai mult. Pe mine m-a convins Chiru, nu sunt sigur ca o sa faca tot ce primite dar vad ca face deja pentru litoralul nostru...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3804 secunde