Mai sunt câteva zile până la expirarea termenului pentru depunerea Declaraţiei unice

169
Mai sunt câteva zile până la expirarea termenului pentru depunerea Declaraţiei unice - 1-1684141313.jpg
Joi, 25 mai, este termenul limită pentru depunerea Declaraţiei unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

„Recomandăm ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare: prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual, disponibil pe portalul www.anaf.ro; prin intermediul serviciului Depunere declaraţii, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat.

De asemenea, declaraţia se poate depune şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire”, se arată într-un comunicat transmis de Serviciul comunicare, relaţii publice şi mass-media din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Pentru completarea şi depunerea Declaraţiei unice, contribuabilii pot solicita sprijin apelând Serviciul central de asistenţă telefonică a contribuabililor (Call-center, telefon 031.403.91.60) sau prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe anaf.ro şi în serviciul Spaţiul Privat Virtual. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3454 secunde