Managerii din economie estimează că activitatea și prețurile vor crește în următoarele luni

130
Managerii din economie estimează că activitatea și prețurile vor crește în următoarele luni - managerii-1527614738.jpg
Estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt optimiste pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o creștere moderată a volumului producției și a prețurilor produselor industriale. În schimb, numărul salariaților va fi relativ stabil.

Managerii din activitatea de construcții apreciază că volumul producției și prețurile vor crește, iar numărul salariaților va crește moderat.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu multă încredere. Managerii au estimat că, în lunile mai și iunie, va avea loc o creștere a volumului de activitate și a vânzărilor cu amănuntul, precum și a comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor. Numărul salariaților va fi relativ stabil. Tendința de creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul va continua.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o creștere a cererii de servicii. Numărul salariaților și al prețurilor de vânzare a serviciilor vor înregistra o tendință de creștere moderată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4578 secunde